Haberler

Dutluca'da İftar Sırası Öğretmenlerde

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kırsal Dutluca mahallesinde toplu iftar geleneği yüzyıllardır devam ederken, dün akşamda köyün öğretmenleri Enhan Tuna ve Fuat Kutbay iftar verdi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kırsal Dutluca mahallesinde toplu iftar geleneği yüzyıllardır devam ederken, dün akşamda köyün öğretmenleri Enhan Tuna ve Fuat Kutbay iftar verdi. Köy meydanında kurulan sofralarda yemekler yendi dualar yapıldı.

İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca Mahallesinde toplu iftar geleneği devam ederken, dün akşamda köyün ilkokulunda görevli öğretmen Erhan Tuna ve Fuat Kutbay, mahalle halkına iftar verdi. Köy meydanına kurulan masalara çeşit çeşit yemekler konurken, ezanın okunmasıyla birlikte topluca iftar yapıldı. Öğretmenler, iftar geleneğine katkıda bulundukları için mutlu olduklarını anlatırken, Mahalle muhtarı Hüseyin Yılmaz'da öğretmenlere teşekkür etti. Geleneğin devam etmesini isteyen Öğretmen Erhan Tuna," Dutluca köyümüzde iftar geleneği devam etmektedir. 120 haneli köydeki bu geleneğe bizde katkıda bulunmak istedik. İki öğretmen arkadaş, iftar yemeği düzenledik. Allah, kabul etsin. İnşallah, hayırlara vesile olsun" dedi.

Öğretmen Fuat Kutbay, "Bizlerde bu Dutluca köyündeki iftar yemeğine katkıda bulunmak istedik. Bu geleneği sürdürmek amacıyla bu iftarı vermeyi kabul ettik. Bence çok güzel oldu. Bu iftardan halk memnun kaldı. Bizde memnun kaldık. İnşallah, bundan sonra bu gelenek sürer devam eder" dedi.

İftara katılan İsmail Çağrı Aygün ise, "Şu an Erhan hocamın iftar yemeğine geldik. Bende Burhaniyeliyim. İstanbul'da okuyorum. Aile dostumuz hocamız. Buraya çağırdılar bizi. Yıllardır süren bir gelenek. Bizde burada hep beraber bunu yaşatmak istedik. Bizde aralarında olmak istedik" dedi. İftar geleneğinin yüzyıllardır devam eteğini Mahalle muhtarı Hüseyin Yılmaz." Bu bizim köyümüzde yüzyıllardır beri gelen bir gelenek. Ramazan da iftar yemeği veriyoruz. Bu günde sıra öğretmenlerimizde. Bu günde öğretmenlerimiz iftar veriyor. Biz bunu devam ettiriyoruz. Sağ olsun öğretmenlerde buna iştirak etti. Teşekkür ediyorum hepsine"dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Balıkesir Dutluca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title