Haberler

Doğanhan Restorant 5'inci Yılını Kutladı

Kilis’te faaliyet gösteren Doğanhan Restorant, faaliyete başlamasının beşinci yılı nedeniyle protokole ve diğer davetlilere bir yemek verdi.

Kilis'te faaliyet gösteren Doğanhan Restorant, faaliyete başlamasının beşinci yılı nedeniyle protokole ve diğer davetlilere bir yemek verdi.

Doğanhan Restorant Sahibi Erdoğan Aktaş, tarafından verilen yemeğe Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songüy Kadıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, SGK Kilis İl Müdürü Abdulkadir Akkaş ile daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı.

Doğanhan Restorant Sahibi Erdoğan Aktaş, çocukluk hayalinin böyle bir müessese açmak olduğunu ifade ederek, "Liseye gittiğimiz yıllarda köyden okula gelirdik. Doğal olarakta yemeğimizi Kilis merkezde yerdik. Bir gün cebimde küçük bir miktar para var idi, bir kelle paçacıya gittim. Cebimde bir lira var. Bana sadece kelli suyu verir misin diye sordum. İş yeri sahibi de gerçekten kelli suyu ile ekmek getirdi. Yerken aklımdan şu geçti, benim böyle bir iş yerim olursa fakir fukaradan para almayacağım diye kendi kendime söylendim. Okul hayatından sonra çeşitli lokantalarda komi, bulaşıkçı, şef olarak çalıştım. Bir gün cep telefonumu satarak küçük bir yer açtım. Ama masa sandalyem yoktu. Derme çatma bir yerde çalışarak bu hale geldim. Allah'a şükür Doğanhan Restoranı açtım. Bugün kuruluşumuzun 5'inci yılını kutluyorum. Lokantamızda hiçbir fakirden para alınmaz, hiçbir zaman para önemli değildir. Önemli olan halkımıza hizmettir. Kuruluş yıl dönümümüze katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Doğanhan Restorant Sahibi Erdoğan Aktaş'ı girişimcilik ruhundan dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, "Bugün bulunduğumuz tarihi mekan restorasyonun bir kısmı yapılmış, diğer kısımlarının da yapılması gerekiyor. En kısa zamanda yapılacağını tahmin ediyorum. Kilis'te üzülerek söylüyorum, turist ağırlayacağımız, yöresel yemeklerin çıktığı restoran sayısında sıkıntı yaşanıyor. Erdoğan kardeşimin açtığı iş yeri gibi yerlerin çoğalması gerekiyor. Yakında 4 yıldızlı bir otel faaliyete giriyor. Bizim eski Kilis evlerini butik otellere, lokantalara çevirmemiz gerekiyor. Yöresel Kilis yemekleri gerçekten çok güzel ilimize dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlamamız gerekiyor. Kilis'in reklama ihtiyacı var. İnanç turizmi geliştirmemiz gerekiyor. Bu tür mekanların çoğalması gerekiyor" dedi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Tapsız Mehmet Metin Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title