Haberler

Denetimde Serbestlik Anlatıldı

Samsun'un Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbest Şube Müdürlüğü, Düzenlenen Toplantıda Sivil Toplum Kuruluşlarını 'Denetimde Serbestlik' Hakkında Bilgilendirdi.

Samsun'un Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbest Şube Müdürlüğü, düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarını ‘denetimde serbestlik’ hakkında bilgilendirdi.

Bafra Adliyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Denetimli Serbestlikten Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Hasan Çini, Bafra Sakatlar Derneği, Halkımızı Bilinçlendirme Derneği(HA-Bİ-DER), Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Yardım Sevenler Derneği ve Eğitim-İş Sendikası temsilcileri katıldı.

Türkiye'de denetimli serbestlik ve yardım hizmetlerinin öneminin çok büyük olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, hapis cezalarının dışında bireyi suçlu davranışa yönlendiren nedenlerin üzerine gidilerek bunların ortadan kaldırılması ve bireyin topluma yararlı, sağlıklı olması yönünde çalışmalarında yürütülmesi gerektiğini, Türkiye'de infaz anlayışına büyük bir değişiklik oluşturan denetimli serbestlik ve yardım hizmetlerinin bu amaç çerçevesinde yerine getirilmesinin hükümlünün topluma kazandırılması için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Çokal, beklenen sonucun alınması için topluma yararlı tüm derneklerin işbirliği içinde koordinasyon sağlanarak, bu derneklerin her türlü yardım ve desteklerini beklediğini kaydetti.

Denetimli Serbestlikten Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, ceza infaz kurumundan salıverilen eski hükümlülerin yeniden suç işlememesinin önlenmesi, suçtan zarar gören mağdurlara suçun etki ve sonuçlarını azaltmak amacıyla çalışmalarına devam ettiğini dile getirdi.

(NA-SA)

03.05.2007 13:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title