Haberler

Çukurova Belediyesi Meclisinde Kadınlar Temsilde Eşitlik İstedi

Güncelleme:

Çukurova Belediyesi Meclis oturumunu basan bir grup kadın, temsilde eşitlik taleplerini dile getirdi. Kadınlar, meclis üyelerine dönerek sloganlar attı. Belediye Başkanı da kadınların yanında olduğunu ifade etti.

Çukurova Belediye Meclisi toplantısı sırasında salona giren Çukurova Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü personeli bir grup kadın ellerinde dövizlerle temsilde eşitlik istedi. Kadınlar, meclis üyelerine dönerek, "Bu koltukların yarısı bizim" sloganını attı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kadınların yanında olduğunu belirtti.

5 Aralık 'Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi'nin yıl dönümünde belediyenin Kadın ve Aile Müdürlüğü personeli bir grup kadın Çukurova Belediye Meclisi toplantısına ellerinde dövizlerle bando eşliğinde girerek 'temsilde eşitlik' istediler. Çukurova Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü personeli, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ve Akdeniz Kadınları Bando Grubu üyeleri olduğu bildirilen kadınlar bando eşliğinde seslerini en gür şekilde duyurdular.

Çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu Çukurova Belediye Meclisinde sıralara dönerek slogan atan kadınlar, "Bu koltukların yarısı bizim" şeklinde temsilde eşitlik talebinde bulundular.

Belediye Meclisi'nde oturumu yöneten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, KADER üyesi ve kadın dostu bir belediye başkanı olduğunu belirterek, "Birçok batılı ülkeden önce kadınlarımıza birçok hakkını veren ülkemizin kurtarıcısı, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum" dedi.

Kadınlar Başkan Soner Çetin ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yine bando eşliğinde sloganlar atarak salondan ayrıldı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Çukurova Belediye Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title