Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Pavey, Manisa'da

Şafak Pavey, Salihli ilçesinde partisi tarafından düzenlenen "Cumhuriyet, Kadın ve Demokrasi" konulu panele konuşmacı olarak katıldı Pavey: "Bağnaz erkek kontrolünün canlı tuttuğu gelenek, ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, "Bağnaz erkek kontrolünün canlı tuttuğu gelenek, yasalara karşı güçlü bir meydan okumayla direniyor" dedi.

Pavey, Manisa'nın Salihli ilçesinde partisi tarafından düzenlenen "Cumhuriyet, Kadın ve Demokrasi" konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen panelde konuşan Pavey, üniversitelerdeki karma yurtların hükümetin en ciddi sorunu olduğunu savundu.

"Sinsi bir propaganda ile karma yurtlarda kız ve erkek öğrencilerin aynı yatağı paylaştıkları algısının yayıldığını" öne süren Pavey, şöyle konuştu:

"Halbuki bilindiği gibi binalar ayrıdır, sadece aynı kampus alanı içerisindedir. Geçtiğimiz yıl Kadırga ve Edirnekapı karma yurtlarının ayrılmasıyla ilgili bir soru önergesi vermiştim. O günden beri uğradığım hakaret ve ahlaksızlıkların hacmini burada anlatmam mümkün değil. İçinde bulunduğumuz açmazdan çıkamayışımızın önünde gelenekçi efsanelerle gerçek arasındaki uçurumun olduğunu düşünüyorum.

Bizim toplumumuzda kızlar 3 temel değerle yetiştiriliyor. Mutlak itaat, büyüğün çizdiği hayatı yaşamak ve geleneğe mutlak bağlılık. Bizim artık bu saatten sonra ön yargı ve geleneği kadın özgürlüğü ile nasıl uzlaştıracağımız üzerine kafa yormamız gerekir. Gelenek ve özgürlükler nasıl el ele yaşayabilir, bunun üzerinde durmamız lazım. Ancak öte yandan ilk kez bir Müslüman ülkeden kırmızı kadın Ceyda Sungur doğayı, İstanbul'un 75 ağacını korumak için zehirli gazın karşısında dimdik durarak modern hayatın simgesi oldu. Bu Ortadoğu'da ilk defa yaşanıyor. O halde bireysel, bağımsız ve kendi hayatlarına kendileri karar vererek topluma katılan kızlarımızın gücünü asla küçümsememeliyiz. Görevimiz, toplumun her köşesinde direnen Ceydaları bulup, gün ışığına çıkartmak. Efsane ile gerçek arasındaki farkı cesurca konuşabildiğimizde bahanelerden vazgeçtiğimiz gün modern topluma katılmak için ilk gerçek sosyal adımı atabiliriz diye düşünüyorum."

Kadının, gelenekçi toplumlarda cinsellik üstünden kontrol edildiğini belirten Pavey, toplumun çoğunluğunun kadın üzerindeki baskın kültürünü değiştirmedikçe zirvedeki bir avuç kadının başarısıyla güçlü kadın yaratılamayacağını ifade etti.

Pavey, şunları söyledi:

"Önceki yıllarda her türlü sıkıntımızın çözümünü yasalarda arayarak fena halde yanıldığımızı düşünüyorum. Bağnaz erkek kontrolünün canlı tuttuğu gelenek, yasalara karşı güçlü bir meydan okumayla direniyor. Bize geçmişten yoğun bir ön yargılar ve ayrımcılık miras kaldı. Bize bırakılmış bu ağır yükü gelecek nesillerin omuzlarından kaldırmak bizim asıl görevimizdir. Ceyda'nın biber gazında uçuşan kırmızı elbisesi, önümüzde duran modeldir."

Panele, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel ve Sakine Öz ile Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve partililer katıldı.

Panelin ardından Salihli Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği'ni (ENAD) ziyaret ederek engelli vatandaşlarla bir süre sohbet eden Pavey, Turgutlu'daki programa katılmak üzere ilçeden ayrıldı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Salihli Belediyesi Şafak Pavey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title