Haberler

Çermikli Çiftçiler Şanlıurfa'yı Gezdi

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, jeotermal enerjiyle seracılık yapılan Şanlıurfa'nın Karaali bölgesine teknik ve uygulama amaçlı çiftçi gezisi düzenlendi.

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, jeotermal enerjiyle seracılık yapılan Şanlıurfa'nın Karaali bölgesine teknik ve uygulama amaçlı çiftçi gezisi düzenlendi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Güden, GAP entegre kırsal kalkınma programı kapsamında ilçede çeşitli tarım projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. Kuracakları seranın toplam maliyetinin yüzde 70'inin proje kapsamında hibe yolu ile yüzde 30'unun da çiftçi katkısıyla olacağını kaydeden Güden, "İlçemizin iklimi ve toprak yapısı seracılık yapmaya müsaittir. Zaten çiftçilerimiz de bir şekilde bu işi yaptıkları için tecrübe ile bilgi ve birikimleri de mevcuttur. Biz bunu daha da ileriye götürerek çiftçilerimizin ticari üretime geçmelerini istiyoruz" dedi. Seracılığın Çermik'in yükselen değeri olacağını kaydeden Güden, "Bu proje kapsamında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne 30 çiftçimiz müracaatını yapmıştır. İlçemizin mevcut jeotermal enerji kaynaklarının, tarımsal alanda kullanımı ile ilgili olarak üretici bilinci oluşturmak ve jeotermal enerji kullanarak ısıtılan modern seraları yerinde görmek, seracılık konusundaki mevcut potansiyelimizi en üst seviyeye çıkarmak, yeni gelişmelerin takibi ve yeni tarım teknikleri uygulamalarının gözlemlenmesi amacıyla Şanlıurfa ili Karaali bölgesine ilçemiz Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz önderliğinde, 30 çiftçimiz, Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenleri, bazı daire amirleri ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden teknik personel ile birlikte bir gezi düzenledik. Bu gezide firmanın elemanları çiftçilerimize üretim sistemi konusunda bilgiler vermiştir. Ayrıca çiftçilerimizin sorularına firmanın ziraat mühendisi ve diğer ilgili teknik elemanlarca cevap verilerek termal seracılık konusunda aydınlanmaları sağlanmıştır. Proje kapsamında gerçekleştirilen teknik gezi ile çiftçilerimiz ve teknik elemanlarımız tarımda son gelişmeleri görme fırsatı bulmuş, modern tarım sistemlerinin yerinde görülmesi sağlanmıştır ve bu gezi ile bilgi ve becerilerini arttırma imkanı bulmuşlardır. Katkılarından dolayı ilçemiz Kaymakamı Sayın Mimar Sinan Batmaz'a ve çiftçilerimize seralarının kapılarını açan Şanlıurfa ili Karaali'deki öncü sera firmalarına ilçemiz çiftçileri adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Şanlıurfa Karaali Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title