Haberler

Cemevinde Aşure Etkinliği

Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, Muharrem Ayı bitimiyle Panayır Mahallesi Cem Evi'nde gerçekleştirilen aşure etkinliğine katıldı.
Panayır Mahallesi Cem Evinde düzenlenen aşure lokmasına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi...

Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, Muharrem Ayı bitimiyle Panayır Mahallesi Cem Evi'nde gerçekleştirilen aşure etkinliğine katıldı.

Panayır Mahallesi Cem Evinde düzenlenen aşure lokmasına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Osmangazi İlçe Kaymakamı Necdet Türker ve Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcıları katıldı. Yusuf Kaplan Dede tarafından günün anlamına yönelik duasının ardından törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Güzel günler yaşıyoruz ve bu güzellikleri Bursa'nın her mahallesinde görüyoruz, duamız ve dileğimiz bu duyguların sadece bu günlerde değil tüm yıla yayılması, bizler belediye olarak sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz sizlerin sevinci bizim sevincimiz üzüntünüz bizim üzüntümüz, onun için bu güzellikleri paylaşmak, beraber bu gönül bağını kurmak için, birlik ve beraberlik içinde olcağız diye konuştu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise zamanlar içerisinde belli dönemlerin diğerlerinden daha önemli olduğunu söyleyerek, "Muharrem ayı biz Müslümanlar için bir matem ayı, bir hüzün ayıdır, Kerbela'da şehit edilen Hz Hüseyin ve 72 ehlibeytin şehit edilişinin ayıdır, hepimiz içinde bir matem ayıdır, Hz Hasan, Hz Hüseyin, Hz Ali, Hz Peygamber sevgisi hiçbir zaman inanlar arasında ayrılığın ve tefrikanın sebebi olamaz, bu sevgi ancak bizim varlığımızın, birliğimizin, beraberliğimizin sebebi olmalıdır" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Münir Karaloğlu Mustafa Dündar Yerel Haberler

title