Haberler

Bursa'da Balkan Rüzgarı

Büyükşehir Belediyesi Tarafından Bu Yıl 47.'si Düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', 'Bir Balkan Gecesi' Adlı Konserle Balkan Neşesini Bursa'ya Taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 47.'si düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', 'Bir Balkan Gecesi' adlı konserle Balkan neşesini Bursa'ya taşıdı.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen konserde Romanya'dan Bursa'ya gelen ve dünyanın en iyi çingene müziği orkestrası olarak kabul edilen Taraf De Haidouks grubu, adeta gövde gösterisi yaptı. Enstrümantal müziklerinin yanı sıra şarkılarıyla da geceye renk katan ekip, sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Görkemli programda Taraf De Haidouks grubuna önderlik yapan klasik kemençe sanatçısı Derya Türkan, klarnet ustası Serkan Çağrı, kanun üstadı Ahmet Meter ile Fahreddin ve Ferruh Yarkın'ın, Yarkın Ritm Topluluğu özgün kültürümüze has melodilerle gönülleri fethetti. Türk Müziği'nin en başarılı kadın vokallerinden Dilek Türkan da berrak sesiyle konsere renk kattı. Türkan, 'Üsküdara Gider iken' parçasını Bursalı sanatseverlerle birlikte seslendirdi.

Derya Türkan ile Taraf de Haidouks ortaklığında geliştirilen proje konserinin repertuarı ise Bursa Festivali için özel olarak hazırlandı. Derya Türkan, ustaların yer aldığı bir ekiple Bursa'da konser vermenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Sanatçıları ayakta alkışlayan Bursalılar, hareketli müziklerde oyun oynamayı da ihmal etmedi. Türk ezgileriyle Roman melodilerinin harmanlandığı konseri Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Mehmet Emin Tutan ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak ve Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı da izledi.

Alaturka'dan kasap havasına uzanan müzikal yolculuk seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Büyükşehir Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Başkanı Ahmet Erdönmez ile Genel Sekreteri Akif Koçyiğit konserin ardından kuliste ziyaret ettikleri sanatçılara çini vazo armağan etti.

(OMR) 29.06.2008 13:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title