Haberler

Birlikte Görüş Ayrılığı

Marmaris, İçmeler, Beldibi ve Armutalan belediyelerinin altyapı hizmetlerinin yürütülmesi için kurulan Mariç-Belbir'de son günlerde görüş ayrılıkları gündem geldi.

Marmaris, İçmeler, Beldibi ve Armutalan belediyelerinin altyapı hizmetlerinin yürütülmesi için kurulan Mariç-Belbir'de son günlerde görüş ayrılıkları gündem geldi. Evsel atık ücretlerinin yüksekliğinden dolayı şikayetlerin artması ve Çevre Kanunu'nun 11. maddesinin 14 fıkrası olan Evsel Katı Atık Bertaraf tarifelerinin belirlenmesi konusundaki uyulacak usul ve esaslarla ilgili yönetmelik gereği indirim yapılması gündeme geldi. Mariç-Belbir olağanüstü meclis toplantısında evsel atık ücretlerinde yüzde 30 indirime gidilmesi konusunda karar aldı. İçmeler Belediyesi birlik kararına uymayacağını ve indirim miktarının yüzde 50 olmasını istedi.

Mariç-Belbir Başkanı Ali Acar, evsel katı atık ücret tarifesinin en son haliyle mahsuplaşma yapılacağı duyurdu. Acar, "Vatandaşların eski tarifeye göre ödemiş olduğu rakamla mahsuplaşma yapılarak ikinci, üçüncü ödemelerinde farkın eksi olarak alınıp en son haliyle tahsilatı yapılacak" dedi. Acar, AK Partili Belediye başkanı Zeki Eren'i vatandaşa şirin görünmek için böyle bir uygulamayı seçtiğini ileri sürerken, "Meclis toplantılarında Armutalan, Beldibi ve Marmaris belediyeleri yüzde 30'luk bir indirimin uygun olacağı düşüncesiyle belediye meclislerimizi olağanüstü toplantıya çağırıp bu yönde karar aldık. Ancak İçmeler Belediyesi'nin olağanüstü meclis toplantısında tüm kalemlerde yüzde 40'lık indirim yapılmasının uygun olduğu gerekçesiyle yeni bir tarife belirlendi. Buradan açıkça söylüyorum, iktidar partisinden arkadaşlar İçmeler Belediyesi'nin almış olduğu kararın aynen uygulanması şeklinde komisyonumuzda düşüncelerini dile getirdiler. Tabi ki bu da tamamen siyasi olarak vatandaşa şirin gözükmek için yapılan bir uygulamaydı" dedi.

MARİÇ-BELBİR İYİ YÖNETİLMİYOR

Mariç-Belbir Başkanı Ali Acar'ın açıklamalarına tepki gösteren İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, "Mariç-Belbir iyi yönetilmiyor. İyi yönetilseydi eğer kişiye borç çıkmazdı. Bu konu farklı. Benim vatandaşa şirin gözükmek gibi bir uygulama içinde olduğu iddia ediliyor. Tam tersine, vatandaşın yararına ne olacaksa onu yapmaya çalışıyorum. Evsel atık konusunda AB uyum yasaları çerçevesinde Çevre Kanunu'nda yapılan değişiklikler var. Altyapı ve kanalizasyonu tamamlanmış belediyelerin uyması gereken bir kanun. Belediye Meclislerinin indirim konusunda alt ve üst sınırının ne olduğu konusunda yetkisi var mı yok mu? Alınan evsel atık ücretleri maliyet üzerinden hesaplanır diyor. Biz bu konunun açıklığa kavuşturulması için İçişleri Bakanlığı'na yazı yazdık. Gelecek cevabı yazıyı bekliyoruz. Eğer bize yüzde 50 indirim yetkisi veriyorsa, biz bu yetkiyi kullanacağız. Vatandaşın lehine olan bir uygulama ile vatandaşa şirin görünmenin ne ilgisi var anlamadım" dedi.

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli ise, "Uygulama Türkiye'nin hiçbir belediyesinde yerli yerine oturmamıştır. Burada vatandaşlarımızdan çalışmalara iyi niyetli bakmalarını, rica ediyorum. Mariç-Belbir belediyeler birliği olduğuna göre bu tarifenin uygulanmasının bir sürü zorluğu var. Şimdi sanırım en başta bilgisayar sistemlerinin değiştirilmesi gerekiyor" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Armutalan Marmaris Beldibi İçmeler Yerel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title