Haberler

Bir Bağış, Bir Hayat" Kampanyası

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Bir Bağış, Bir Hayat" kampanyası çerçevesinde Çarşamba Devlet Hastanesi’nde açılan stantta ilk 1 saat içinde 10 kişi organ bağışında bulundu.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Bir Bağış, Bir Hayat" kampanyası çerçevesinde Çarşamba Devlet Hastanesi'nde açılan stantta ilk 1 saat içinde 10 kişi organ bağışında bulundu.

Programda kampanya hakkında bilgi veren Çarşamba Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Mehmet Bilgin, "Samsun İl Sağlık Müdürlüğümüzün başlattığı organ bağışı kampanyası nedeniyle hastanemizde bugün stant açtık. İlgiden hepimiz çok memnunuz. Bir saate yakın süre içinde 10 kişi organ bağışında bulundu. Bu organ bağışı kampanyamız devam edecek. Kızılay'ın kan bağışı gibi organ bağışı da insanlarımız adına acil ihtiyacıdır. Ülkemizde özellikle böbrek, karaciğer, kornea nakli sıkça yapılmaktadır. Saydığımız bu nakiller Samsun OMÜ ve Eğitim Araştırma Hastanelerimizde en çok yapılan nakillerdir. Bu nedenle bizler de organ bağışı ve nakilleri konusunda oluşturduğumuz bu stantla broşürler ve bilgilendirmelerde bulunacağız" dedi.

BİN 100 BAĞIŞA ULAŞILDI

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Teknikeri Organ Bağışı Koordinatörlüğü görevlisi Necdet Saraç, "Organ bağışı konusunda il merkezi ve ilçelerdeki hastanelerimize giderek hem sağlık personellerimizi hem de vatandaşları bilgilendiriyoruz. Daha sonra da mevcut hastaneler organ bağışı kampanyasını mutat zamanlarda stantlar kurarak olsun günlük hastaneye gelen vatandaşlardan olsun organ bağışı alımını sürdürüyorlar. Samsun merkezdeki hastanelerimizde bu uygulama sayesinde günlük 30 organ bağışı alıyoruz. 9 Kasım 2013 tarihinde başladık ve hedefimiz bin organ bağışı idi, bunu bin 100 bağışla geçtik. Ülke genelinde Samsun organ bağışında 9. sıradayız. İl Müdürlüğü olarak bu hedefi ilk 5'e girmektir. Samsun'da kamu kurum ve kuruluşlarımızla diyalog içindeyiz. Kurumlarımıza bilgilendirme yapıyoruz ve onlarla yakın diyalog ve bağış konusunda destekler ve yardımlar alıyoruz" dedi.

Çarşamba Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Bilgin, standın hastanelerinde bundan sonra da sürekli açık olacağını ve isteklilerin dilediği zaman organ bağışında bulunabileceklerini açıkladı.

Organ nakli bekleyen hastalar ise kampanyayı memnuniyetle karşıladı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Mehmet Bilgin Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title