Haberler

Bilecik Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Bilecik Uyuşturucu Koordinasyonu Kurulu toplantısı sonrası, 2013 yılı içerisinde uyuşturucuyla mücadele çalışmalarında elde edilen veriler açıklandı.

Bilecik Uyuşturucu Koordinasyonu Kurulu toplantısı sonrası, 2013 yılı içerisinde uyuşturucuyla mücadele çalışmalarında elde edilen veriler açıklandı.

Yapılan açıklamada, devletin gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri aldığını belirtti. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu amaçlarının, il düzeyindeki uyuşturucu madde kaçakçılığı, kullanımı ve bağımlılığı ile ilgili konu ve gelişmeleri takip ve tespit ederek, buna ilişkin çözüm önerileri üretmek ve hayata geçirmek, ilde ilgili kurumlar tarafından yürütülecek mücadele çalışmalarında işbirliği ve koordinasyonu tesis etmek olduğu belirtilen açıklamada, 2013 yılı içerisinde Bilecik'te uyuşturucuyla mücadele çalışmalarıyla ilgili şunlar belirtildi;

"Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce; 2013 yılında 73 kırtasiye,14 bakkal-büfe, 40 boya bayi, 31 hırdavatçı, 10 ayakkabı tamircisi, 3 yapı market olmak üzere 171 iş yeri denetlenmiştir. Konuyla ilgili veriler düzenli aralıklarla Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Çevre Sağlığı Daire Başkanlığına gönderilmektedir. Bunların yanı sıra, madde bağımlılığı tedavisi ile ilgili olarak Müdürlüğümüze başvuran hastaların öncelikle psikiyatrist hekim ya da aile hekimi tarafından görülmeleri istenilmektedir. Sonrasında şahıs ve ailesi hakkında Sosyal Yardımlaşma'dan alınan sosyo-ekonomik durum çerçevesinde 18 yaşından büyük olması halinde şahıstan, 18 yaşından küçük olması halinde aileden dilekçe alınarak, uygun görülen Amatem kliniğinden randevu alınmaktadır. Randevu günü müdürlüğümüzde görevli bir sağlık memuru ve emniyetten görevlendirilen polis memuru eşliğinde kurum aracıyla, hastanın özgeçmişine bağlı olarak saldırgan olması halinde de ambulans ile Amatem'e gönderilmekte ve gün içerisinde takibi veya yatışı gerçekleştirilerek geri getirilmektedir. Bu şekilde 2013 yılında 11 başvuru olmuş, 8 kişinin Amatem'de tedavisine başlanmıştır."

DİĞER KURUMLARIN FAALİYETLERİ

Komisyonda görevli diğer kurumların yaptığı faaliyetler ile ilgili olarak özetle şöyle denildi;

"İl Jandarma Komutanlığı tarafından, 338 mevkide arazi keşif, narkotik ve madde kaçakçılığı ile yasadışı ekimle mücadele kapsamında icra edilen faaliyetlerde bin 261 kök kenevir tohumu, iki bin 314 gram kubar esrar, 352 gram kenevir tohumu, 4 adet Extacy, 5 gram Bonzai ele geçirilmiş, 42 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, Alkollü araç kullandıkları tespit edilen 30 sürücüye 21354 TL idari para cezası uygulanmış, Rehberlik danışma merkezi faaliyetleri kapsamında Bilecik 2'nci J. Eğt. Tug. K.lığı emrinde görevli psikolog tarafından 49 erbaş ve ere madde bağımlılığı konusunda konferans verilmiştir. Bilecik Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü tarafından, kültürel ve sosyal projeler kapsamında, gençleri bağımlılık yapıcı maddelerden uzak tutmak amacıyla, çocuk ve gençlere yönelik çeşitli kültürel ve sosyal projelere devam edilmekle birlikte belediyenin Zabıta ekiplerince metruk binalarda bağımlılık yapıcı madde kullananların olup olmadığı kontrol edilmektedir. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından da, Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde okuyan öğrencilere, Bilecik iline bağlı Bozüyük ilçesinde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumundaki mahkumlara, Bilecik El sanatları Eğitim Merkezinde okuyan öğrencilere, Bilecik iline bağlı Bayırköy beldesinde bulunan M tipi Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan mahkumlara ve çalışan gardiyanlara, Bilecik ilinde bulunan M tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda bulunan mahkumlara ve çalışan gardiyanlara yönelik madde ile mücadele ve farkındalık geliştirme amaçlı konferanslar gerçekleştirilmiştir. Yeşilay Cemiyeti Eskişehir İl Şubesi eğitim elemanları tarafından zararlı alışkanlıklar ve bağımlılık konusunda seçilen bir ortaokul 7'inci 8'inci sınıf öğrencileriyle, orta öğretim öğrencilerine eğitim verilmiş, okulların Yeşilay kulüpleri tarafından bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele konusunda öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışması, veli toplantılarında bağımlılık yapıcı maddeler ve kullanılması halinde ortaya çıkabilecek belirtiler hakkında öğrenci velileri bilgilendirilmiş, bağımlılık yapıcı maddeler ve zararları konusunda resim, şiir, slayt gösterileri yapılmıştır." - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilecik Yerel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title