Haberler

Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik'te İl Encümeni toplantısı.

Bilecik İl Encümeni Toplantısı, Vali Halil İbrahim Akpınar başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, meclis üyeleri ile ilgili daire müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, gündemdeki  maddeler görüşüldü.

Toplantıda, 2014 EMİTT Fuarı organizasyonunda 'temsil, ağırlama, tören, fuar, organizasyon' giderlerinin karşılanması için ödenek aktarılması, Pelitözü Gölparkta kiracı olarak bulunan işletme sahiplerinin yaptırılan ENH ve su şebekesinden hangi oranlarda katılacağının belirlenmesi ve Gölparkta kiracı olarak bulunan işletmenin yüzen ada, kayık ve yel değirmeni ile Kuzey yaka büfe ve 30 metrekarelik alanı başka bir işletmeye devir edilmesi ile diğer gündem maddesi görüşüldü.

-Beyaz Baston Körler Haftası

Bilecik İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, periyodik göz kontrollerinin yapılmasının, birçok göz hastalığının belirtileri başlamadan önlenmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacağını bildirdi.

Yılmaz, Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, 1921 yılında trafik kazası sonucu kör olan Londralı bir fotoğrafçının, çevredekilerine kendisini kör olduğunu anlaması ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başladığını hatırlatarak, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla ocak ayında Beyaz Baston Haftası olarak anıldığını kaydetti.

İnsanlarda görme duyusunun kaybetme korkusunun yaşam ile eşdeğer olduğunu belirten Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu derece önemli bir duyu organı olan gözlerimizin sağlığı çeşitli sebeplere bağlı olarak bozulabilir. Bu konuda en önemli noktalardan birisi, birçok göz hastalığının zamanında teşhis ve tedavi edilmesi ile körlüğün önlenebileceği gerçeğidir. Özellikle periyodik göz kontrollerinin yapılması, birçok göz hastalığının henüz belirtileri başlamadan önlenmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır. Engelli kardeşlerimizin kendine yeterli ve üretken birey olarak toplumla bütünleşmesi, kendisi, ailesi ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak, sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümü ile her bakımdan gelişmelerini ve önlerindeki engelleri kaldırmayı hedeflemek insana ve topluma gösterdiğimiz saygının en önemli göstergelerinden biridir. Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir." - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Akpınar Pelitözü Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title