Haberler

Batmanda "Eş Cinsellik" Tartışması Sürüyor

Güncelleme:

İnternet arama motorunda bir parka "Eşcinseller Parkı" yazılması Türkiye'nin gündemine oturdu.

Batman fena karıştı

Sosyal paylaşım siteleri ve arama motorları Atatürk Parkının yer bildirimi üzerine 'Eş Cinseller Parkı' ve bazı sokaklara da 'Gay Sokakları' yazması büyük tepki çekti.

Batmanı karıştırın "Fıncık" adlı kullanıcının bu hareketi, özellikle bazı ulusal medya organları tarafından da çarpıtılarak dünyaya servis edilmesi Batmanlıları öfkelendirdi.

Sosyal medya bu haberle çalkalanırken, olayın provokatif amaçlı olduğu öğrenildi.

Görevinden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, bu provokasyona sert tepki göstererek, "Batmanı, Batmanlıları ve belediyeyi karalamak isteyenler pusuda yatan vahşi yaratıklardır" dedi.

ATATÜRK PARKININ GİRİŞİ YAKILDI

Bayramın ikinci günü öğle saatlerinden itibaren çalkalanan arama motorundaki yer bildirim ismi ve Batmanı her fırsatta karalayan haber sitelerinin paylaşımları öfke ve tepki gösterirken, Batman bir anda Türkiye gündemine oturdu.

Öte yandan Atatürk Parkı girişindeki direkler 'eşcinselliği' andırdığı gerekçesiyle üzerine hem siyah boya çekildi akabinde de yakılmaya çalışıldığı belirtildi.

"SUNİ GÜNDEM OLUŞTURULUYOR"

Batmanı karalayan haberler ve paylaşımlara ilişkin açıklama yapan Belediye Eşbaşkan Vekili Hürriyet Kaytar, suni gündem yaratarak hizmetleri karalama çabası içinde olanlara halkın itibar etmediğini belirtti.

Bir yere isim verilirken veya ismi değiştirilmesi için meclis kararı gerektiğini belirten Kaytar, "Atatürk parkının isminin değişmesine yönelik, Batman Belediyesi Meclisine bugüne değin hiçbir başvuru veya talep ulaşmadı, kişiselleştirilmiş bir program olan Google Maps uygulamasında yapılan isim değişikliğiyle ilgili Belediyemiz muhatap olmadığı gibi, bireysel yapılan ve art niyet taşıyan bu değişikliği yapan kişilerin iletişim numaralarına ulaşılmış bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Böyle basit oyunlarla belediyeyi zor durumda bırakacaklarını düşünenlere halkımız her alanda gereken cevabı vermiş vermeye de devam edecektir diyen Kaytar, " bazı seviyesiz insanların bu tür oyunlarına itibar etmeyen halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.





Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title