Haberler

Başkan Kocaoğlu Yine Zehir Zemberek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sağanak yağmura rağmen Karşıyaka Çarşısı’nda esnafı ziyaret etti, ardından Bahriye Üçok Caddesi’ndeki merkez seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sağanak yağmura rağmen Karşıyaka Çarşısı'nda esnafı ziyaret etti, ardından Bahriye Üçok Caddesi'ndeki merkez seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. "İlçemize yağmurla geldiniz, bereket getirdiniz" diyen esnafa Başkan Kocaoğlu, "Hayırlı işler" dileklerinde bulundu. Başkan Kocaoğlu, kendisinden stat isteyen Karşıyakalılara da "Hükümet araziyi tahsis etsin, yapalım" dedi. Vatandaşlar da Başkan Kocaoğlu 'na çağrıda bulunarak "Havuzcuları buraya sokmayın" dile seslendi.

Çarşı turunun ardından, Başkan Kocaoğlu ve partililer, Karşıyaka Taraftarlar Derneği'ni ziyaret etti. Dernek yöneticilerinden Hakan Sunay, Başkan Kocaoğlu ve Hüseyin Mutlu Akpınar'a forma hediye etti. Başkan Aziz Kocaoğlu, stat sorunlarını dile getiren taraftarlara, "Spor Bakanlığı'na 'Örnekköy'deki alanı bana ver, sadece stat değil; bir spor kompleksi yapayım' dedim, vermediler. Eğer Karşıyaka'ya stat yaparlarsa trafik biter, sahil biter" dedi.

Bahriye Üçok Bulvarı'ndaki merkez seçim bürosu açılışında büyük tezahüratlarla kürsüye gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka'da gerçekleştirdikleri yatırımları anlattı. Türkiye'de opera binası olarak projelendirilmiş tek bir binanın bile olmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kentin simge binası olacak bir opera binası kazandıracaklarını, ihalesinin bittiğini söyledi. 1995 yılında yaşanan sel felaketinin bir daha yaşanmaması için Bostanlı Barajı Projesini hazırladıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, 26 Şubat tarihinde Konak ve Karşıyaka tramvaylarının ihale zarflarını açacaklarını, tramvay inşaatı için de Çarşamba günü 165 milyon Euro'luk kredi sözleşmesi imzalayacaklarını belirtti. Alımını yaptıkları 15 yeni vapurdan ilkinin geldiğini, yakında Karşıyaka-Konak arasında çalışmaya başlayacağını da müjdeleyen Başkan Kocaoğlu, "Saatte 32 knot sürat yapan 2 vapurumuz da 2015 yılında hizmete girecek. Bu vapurlarla biz Güzelbahçe'ye, Urla'ya, Mordoğan'a, Karaburun ve Foça'ya Karşıyaka Vapur İskelesi'nden kalkıp gezmeye gidebileceğiz" dedi.

Örnekköy'e İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gücüyle stat yapıp Karşıyaka Spor Kulübü'nün kullanımına sunmak istediklerini ancak ne Başbakan'dan ne de bakanlardan bir yanıt alamadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Şimdi Karşıyaka Kulübü'nün olduğu yere 'stat yapacağız' diyorlar. Proje yok, ne yapılacağı belli değil! Yazı yazdım, proje istedik, bizim hakkımız değil mi? Yok. Yapmaya da niyetleri yok. Seçim arefesinde ortalığı bulandırıyorlar. Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki fidanlığı da yapılaşmaya açmak isterler. Devlet malını satmak dışında bildikleri yok. 'İzmir'i size ham yaptırmayacağız' diye boşuna demiyorum. Karayolları arazisini nasıl dava açıp Bornova Belediye Başkanıyla durdurduysak burada da hep birlikte mücadele edeceğiz. İzmir'i AKP neden istiyor? Bir tek İzmir kaldı. İzmir'i, İzmirliler hepimiz koruduk. 10 yıldır Başkanım. 1 liralık mal satmadık".

BİZ İZMİRLİYİZ YAPARIZ

CHP İl Başkan Ali Engin, "10 yıl hizmet eden belediye başkanımız Cevat Durak'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Engin konuşmasında, "Karşıyaka zaten bir dünya kenti. AKP İstanbul'da heykelleri yıkıyor, kültür merkezlerini, tiyatroları kapatıyor ama Sayın Aziz Kocaoğlu, büyük başkanımız Türkiye ve dünyanın en büyük opera salonunu yapıyor. Yeni gemilerimiz geliyor. Yapılan projelerle İzmir'de denize girmek mümkün olacak. İzmir ne güzel bir köy böyle. Biz İzmirliyiz, yaparız" diye konuştu.

AKPINAR: İÇİNİZDEN BİRİYİM

CHP'nin Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar konuşmasında, "CHP'de yetişmiş, sokaktan gelmiş, sizlerin içinden gelmiş biriyim. Bize yerel yöneticilik öğretenlere 30 Mart sonrasında nasıl yerel yöneticilik yapılır onu öğreteceğiz. Biz insanları bir çuval kömüre, bir paket makarnaya mahkum etmedik, eden sizlersiniz. Tırlarla ekmek dağıtıyor hükümet, yağmurda insanlar yere düşenini alıyor. Bu ayıp AKP hükümetinin. Biz o insanların umudu olmak için geliyoruz" dedi.

Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'deki hizmetler Türkiye'ye model oldu. AKP'nin ülkeyi ne kadar kötü yönettiğini kentleri nasıl yağmaladığını hepimiz görüyoruz. İnsanları yoksullaştırırken Sayın Başbakan arabasının bagajından çocuklara oyuncak dağıtıyor. Babası da ağlayarak izliyor. Ey Başbakan senin görevin o çocuğa oyuncak dağıtmak değil; o çocuğun babasına iş - AŞ vermek. Çocuğu olmayana laf söyleyen ey Başbakan senin çocuğun var da ne oluyor? Senin vicdanın yok, sen vicdansızsın. 30 Mart'ta ülkeyi fabrika ayarlarına geri döndüreceğiz."

Başkan Aziz Kocaoğlu, Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Bostanlı Seçim Bürosu'nun açılış töreninde de bir vatandaşın sorusu üzerine, "Alaybey'deki tersanenin kalkması için başta Cevat Durak Başkan hep birlikte uğraşıyoruz. Bu konu Askeriye'yi ve hükümeti ilgilendiriyor. Ama biz de tersanenin kalkması isteğimizi her platformda dile getiriyoruz, talep ediyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Mutlu Akpınar Aziz Kocaoğlu Karşıyaka Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title