Haberler

Başkan Aşgın'dan çölyak hastalarına "glutensiz menü" müjdesi

Güncelleme:

Başkan Aşgın'dan çölyak hastalarına "glutensiz menü" müjdesi Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ramazan bayramı'ndan sonra Kadeş Barış meydanında bulunan belediye sosyal tesislerinde çölyak hastaları içinde glutensiz menü bulunacağını açıkladı.

Başkan Aşgın'dan çölyak hastalarına "glutensiz menü" müjdesi

ÇORUM - Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ramazan bayramı'ndan sonra Kadeş Barış meydanında bulunan belediye sosyal tesislerinde çölyak hastaları içinde glutensiz menü bulunacağını açıkladı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, çölyak hastaları ile iftarda bir araya geldi. Velipaşa Hanın'daki iftar programında masaları tek tek ziyaret eden Başkan Aşgın, misafirleriyle sohbet ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti. İftara katılanlar çölyak hastaları için özel olarak hazırlanan glutensiz yiyeceklerle iftarlarını açtılar.

İftarda bir konuşma yapan Başkan Aşgın, çölyakın bir hastalık olmadığını ve bunun bir hastalık olduğunu düşünmediklerini belirterek, "Çölyak bir farkındalık. Özel olarak beslenmeleri gerekiyor. Bazı besinlere dikkat etmeleri gerekiyor. Bu dikkat olduktan sonra herhangi bir problem yok" dedi.

Çölyak hastalarından belediye sosyal tesislerinde glutensiz menü hazırlanmasına yönelik talepleri ilgili de açıklama da bulunan Başkan Aşgın, "Bununla ilgili gerekli görüşmeleri yaptık. Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra Kadeş Meydanı'nda bulunan sosyal tesislerimiz de çölyaklı kardeşlerimiz için de özel bir menümüz olacak. Nasıl ki tüm hemşehrilerimiz oradan en güzel şekilde istifade ediyorsa sizlerde oradan en güzel şekilde istifade edeceksiniz. Hayırlı olsun" dedi.

Çorum çölyak derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ise, dernek olarak amaçlarının çölyaklıların hayatlarını kolaylaştırabilmek olduğunu, çölyaklıların hayatlarını daha kolay şekilde idame ettirebilmelerini sağlamak için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yaptıklarını belirterek, desteklerinden dolayı, Valilik, Çorum Belediyesi ve milletvekillerine teşekkür etti.

İftara İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Belediye Başkan Yardımcıları Lemzi Çöplü ve Turhan Candan katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title