Haberler

Bafra'da Uçurtma Şenliği

Bafra'da Uçurtma ŞenliğiSAMSUN - Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan organik köyde "Kömür Üzer" kampanyası kapsamında "Uçurtma Şenliği" düzenlendi.

Bafra'da Uçurtma Şenliği

SAMSUN - Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan organik köyde "Kömür Üzer" kampanyası kapsamında "Uçurtma Şenliği" düzenlendi.

TEMA Vakfı ve Sürmeli Köyü Derneği işbirliği ile Sürmeli Organik köyünde 2.si düzenlenen Uçurtma etkinliğine Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, TEMA Vakfı Orman ve Kırsal Kalkınma Bölüm Başkanı Hikmet Öztürk, TEMA Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, Sürmeli Köyü Derneği Başkanı Süleyman Özata, çevre il ve ilçelerden gelen TEMA Vakfı gönülleri ve çok sayıda vatandaş çocuklarıyla birlikte katıldı.

Sabah erken saatlerde etkinlik için Sürmeli Mahallesi'ne gelen vatandaşalar piknik alanında semaver yakıp kahvaltı yaptılar.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sürmeli Köyü Derneği Başkanı ve TEMA Vakfı gönüllüsü Süleyman Özata, "Bu şenlikte hedef ve amaç sizlerle doğa ve tabiatla iç içe bütünlük sağlamak.Uçurtma Şenliği'nin bugünkü hedefi kömür üzer. Sizlerin geleceği için kirli havaya hepimiz karşıyız.Biz de onun için Sürmeli Organik köy ekolojik sürdürebilirliği ile suyuyla beraber havasını, toprağını koruyarak, bu havzada 5 köyle beraber ekolojik tarıma başladık. Bunlar sizin içindir" dedi.

Tema İl Temsilcisi Leman Özay ise Samsun Tema Vakfı İl Temsilciliği olarak katkı vermeye çalıştıklarını söyledi.

TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, "Türkiye çapında bir kampanya yürütüyoruz. Fosil yakıtları artık hayatımızdan çıkartmamız gerekiyor. Çünkü gezegen artık bu karbondioksiti kaldırımaıyor. Mevsimler yer değiştiriyor, sıcaklıklar değişiyor, yağmurlar, hortumlar biliyorsunuz ne yazık ki Samsun'da selden çok büyük payını aldı. İnsan kayıpları yaşıyoruz, toprak kayıpları yaşıyoruz, iklim değişikliklerini durdurmamız içinde alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Hem şahıslar olarak hem de yönetim olarak artık iklim değişikleri için küresel ısınmaya uygun hareket etmemiz gerekiyor.Kömür üzer'se bunun için kurgulamış bir kampanya. Artık enerjiyi çok dikkatli harcamamız gerekiyor.İnanın her yanan ampul gereksiz kullanılan enerji başka bölgede birilerinin canını alıyor.Çünkü biz insanlar olarak hava olmadan, su olmadan ve temiz toprak olmadan yaşıyamıyoruz. Türkiye'de 6 çocuktan birinde astım var bu korkunç bir rakam.Onun için diyoruz ki gıda güvenliğini de çok önemsediğimiz için domatesi üzmeyin, biberi üzmeyin, portakalı üzmeyin, elmayı üzmeyin yani bütün canlıları üzmeyin. Canlılar yiyecek olmadan, su olmadan, oksijen olmadan barınamıyor.Burada çok önemli bir adım attınız. Organik tarım toprak sağlığı için en önemli konu bütün dünyanın geleceği organik tarımda " şeklinde konuştu.

Konuşmasına Aşık Veysel'in dizeleriyle başlayan Başkan Şahin " Dost dost diye nicesine sarıldım.Ne bir vefa buldum ne bir fayda gördüm.Her türlü isteğimi topraktan aldım . benim sadık yarim kara topraktır diyor.kendisini rahmetle anıyoruz. TEMA Vakfının ülke genelinde yapmış olduğu bu gönüllü çalışmaları takdir etmemek mümkün değil.Gönüllü kuruluşlarda çalışmak çok kolay değil, hep fedakarlık istiyor. Gönüllü arkadaşları tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından minik öğrencilerin gösteriyle devam eden etkinlik organik pazarın gezilmesinin ardından yaşlısı genci yüzlerce vatandaş Sürmeli Tepesi'ne çıkarak yaptırdıkları uçurtmaları ile çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurmanın heyecanını yaşadılar. İlk defa uçurtma uçurmaya gelenler ise uçuramamanın üzüntüsünü yaşadılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zihni Şahin Tema Vakfı Samsun Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title