Haberler

Azerbaycan'a Gebe Düve İhracatı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Kayhan: ''Trakya, hayvancılık bakımından önemli bir potansiyele sahip''

Kırklareli'de yetiştirilen 81 baş "Siyah Alaca-Holstein" ırkı gebe düve Azerbaycan'a ihraç edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin, ihracat dolayısıyla Gebe Düve Yetiştirme Merkezinde düzenlediği törende, Trakya bölgesini sadece Anadolu'ya değil, diğer ülkelere de düve temin edecek bir düzeye getirmek istediklerini söyledi.

Trakya'daki üreticilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının politikalarına uygun davrandığını belirten Kayhan, Trakya bölgesine özgü projelerin devam edeceğini vurguladı.

Türkiye'nin 10 yıl öncesinde dünya süt üretiminde 20. sıradayken bugün 7. sıraya yükseldiğine dikkati çeken Kayhan, şöyle konuştu:

"Trakya hayvancılık bakımından önemli bir potansiyele sahip. Süt üretiminde Avrupa'da 3. sıradayız. Toplam süt üretimimiz 8.4 milyon tondan 18.2 milyona çıktı. Sütte hem kaliteyi sağladık hem de endüstriye giden sütte ise 1 milyon tondan, 8 milyon tona çıktık. Bu yükseliş, bu büyüme dünyada Çin'den sonra ikinci büyük büyümedir. Süt sektöründe bu gelişme sağlanırken, ette ve damızlıkta da benzer bir büyümenin yaşandığını biliyoruz."

"Fırsat bölge Trakya"

Kayhan, Trakya'nın Türkiye hayvancılığı için fırsat bir bölge olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, hayvancılığı ekonomik bir nitelik olarak tanımladığını, hem girdi analizini hem de ürün analizini son derece rasyonel şekilde inceleyerek buna paralel bir destek politikası izlediğini belirten Kayhan, "Trakya'nın burada da önemli bir potansiyel olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin Özden de, Azerbaycan'a gebe düve göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Türkiye'de sığır ırkı ıslahı konusunda yıllardır süren çalışmaların meyvesinin bugün alınmaya başlandığını vurgulayan Özden, bu tür ihracatlarla Türkiye ekonomisine katkı sağlanacağını dile getirdi.

Kırklareli Damızlık sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci ise Kırklareli'nin hayvancılık açısından önemli bir bölge olduğunu belirterek, ihracatın Türkiye ve Kırklareli'ne hayırlı olmasını temenni etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci de ihracatın sadece Kırklareli değil, tüm Trakya'nın gururu olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından, 81 baş "Siyah Alaca-Holstein" ırkı gebe düve, Azerbaycan'a gönderilmek üzere tırlara yüklendi. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title