Haberler

Aydınspor 1923 Engelleri Kaldırdı

Aydınspor 1923 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engelli çocuklara kapılarını açtı.

Aydınspor 1923 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engelli çocuklara kapılarını açtı. Yörük Ali Efe Tesisleri'nde yönetici ve futbolcularla bir araya gelen engelli çocuklar Aydınspor 1923'lü futbolcularla da bir gösteri maçına çıkarken sahadan da 5-2 galip ayrıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Aydınspor 1923'lü futbolcular engelli çocuklarla bir gösteri maçına çıktı. Yörük Ali Efe Tesisleri'nde düzenlenen organizasyona Aydınspor 1923 Başkanı Fatih Atay ve Yönetim Kurulu üyeleri, Sportif Direktör Göksel Özdemir, Teknik Direktör Tolga Doğantez, Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Aykut Ok, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yörük Ali Efe Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinlikte Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu ve Atatürk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu öğrencilerinden yaklaşık 20 engelli çocuk Aydınspor 1923'lü futbolcularla keyifli dakikalar geçirdi. Maç öncesinde futbolcular, teknik heyet ve yöneticilerle birlikte fotoğraf çektiren çocuklar daha sonra kulüp başkanı Fatih Atay'a çiçek takdiminde bulundu ve daha sonra gösteri maçı seremonisine geçti. Karşılaşma öncesinde kaptan erdi bakırcı engelli takımının kaptanı forma hediye ederken çocuklar futbolcular Türk futbolu adına seyircileri selamladı. Karşılaşmada Aydınspor 1923 Timur, Mehmet Murat, Erdi, Gürcan, Mehmet Bektaş, Metincan, Canberk ve Samet Göker top koştururken engelli çocuklar futbolcularla birlikte maç yapmanın keyfini yaşadı. Maçın hakemliğini yardımcı antrenörlerden Hakan Çimen yaparken, engelli çocuklar kendi aralarında gol sevincini doyasıya yaşadı. Yaklaşık 15 dakika süren maç engelli çocukların 5-2'lik galibiyeti ile sonlandı. Karşılaşma sonunda Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Fatih Atay galip gelen engelli çocuklara kupa takdim etti.

"AMACIMIZ BU ÇOCUKLARLA FARKINDALIK OLUŞTURMAK"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Aydınspor 1923 kulübü ile farkındalık oluşturdukları için mutlu oldukalrını ifade eden Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Aykut Ok, "Aydınspor 1923 Kulübü Başkanına ve yöneticilerine bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Bizim çocuklarımız özel çocuklar. Bu tür özel günlerde bu çocukların hatırlanmasında emeği geçen Aydınspor 1923'e teşekkür ediyoruz. Etkinliğimiz amacı bu çocuklarla farkındalık oluşturmak ve bu özel çocukların da toplumda her türlü işi yapabildiklerini göstermek" dedi.

"BU ÇOCUKLARIN YAŞAMA BAĞLANMALARI ÇOK ÖNEMLİ"

Engellilerin yaşadıkları zorlukları duyarlı hale getirmek için Türkiye'deki vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini hatırlatan Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Fatih Atay da, "Bugün burada engelli kardeşlerimizin yaşadıkları zorlukları vatandaşlarımızın duyarlı hale gelmesi için düzenledik. Bu çocukların yaşama bağlanmaları çok önemli. Onlar için de bizlerin yapması gereken şey de onların yaşamalarını kolaylaştırmaktır. Hem davranışlar, hem fiziki şartları değiştirmemiz gerekiyor. Bunun yanında sosyal anlayışı da değiştirmemiz gerekiyor. Kulüp olarak böyle bir günde bu konuda katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Futbolcularımızı zaman zaman okullara göndererek okuma saatleri düzenleyeceğiz. Yurt dışında bunların örnekleri var" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Mehmet Fatih Atay Aydınspor 1923 Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title