Haberler

Atso Başkanı Budak Açıklaması

"Özellikle domates üretimi konusunda Antalya markasının oluşmasında Kumluca'nın önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, domates üretiminde Antalya markasının oluşmasında Kumluca ilçesinin önemli katkı sağlayacağını düşündüklerini söyledi.

Budak, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, yönetim kurulu üyeleri, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Günay ile Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Budak, Antalya'da üretilen her üründe bir marka oluşturma konusunda çalışmaları bulunduğunu anlattı.

Budak, Antalya denilince akla turizm ve tarım geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tarımda da Kumluca'nın ayrı bir yeri var. Özellikle domates üretimi konusunda Antalya markasının oluşmasında Kumluca'nın önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Daha sonraki aşamalarda diğer ürünlerde de Antalya markasının öne çıkması için çalışacağız."

Budak, ayrıca kent dışında üretilen ürünlerin de "Antalya" adı altında pazarlanmasını önlemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Çetinkaya da ATSO'nun markalaşma çalışmasının önemli olduğunu, bu konuda her zaman destek vereceklerini söyledi.

İlçede tarımsal üretimin yıl boyunca devam etmesini arzuladıklarını ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Kumluca'mız tarımsal üretim anlamında hem Türkiye'de hem de dünyada önemli bir yere sahip. Burada üretilen ürünlerin büyük bölümü ihracata gidiyor. Bu ürünlerin marka değeri kazanması, üretimden elde edilen karlılığı artıracaktır. Bu konuda Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için KUTSO ile bir çalışmamız var. İnşallah bu çalışmamız olumlu olur ve hem ilçemiz hem ülkemize ekonomik katkılar sağlar."

Budak, ziyaret sonunda Çetinkaya'ya tablo ve oda yayınlarını hediye etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Çetin Osman Budak Kumluca Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title