Haberler

Asnuk'tan, Metin Yüksel'in Ölüm Yıldönümü Açıklaması

Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, 36 yıl önce Fatih Camii’nin avlusunda öldürülen Metin Yüksel’in ölüm yıl dönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, 36 yıl önce Fatih Camii'nin avlusunda öldürülen Metin Yüksel'in ölüm yıl dönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Haşim Asnuk, şehadet denilince Türkiyeli Müslüman gençlerin aklına ilk Metin Yüksel'in isminin geldiğini belirtti. Asnuk açıklamasında, "Metin Yüksel kabına sığmayan bir gençti. Toplum sağ-sol davalarına sürüklediği bir ortamda Metin Yüksel, Akıncılar Derneği çatısı altında kısa zaman içinde akla durgunluk verecek gelişmelere imza attı. Metin Yüksel yorulmak nedir bilmez, gece gündüz demeden İslami çalışmalarına devam etmiştir. Yaşadığı müddetçe hep ümmetin derdiyle dertlenmiştir. Bir yandan Türkiye'deki Müslümanlar için bir yandan da Dünya Müslümanları için çeşitli organizasyonlar düzenler ve halkın dikkatini çekmeye çalışırdı. Hayatını İslam ümmetinin dirilişine adamıştı. İslam'ı tebliğ edebilmek için mahalle mahalle, şehir şehir koşuyordu. Metin Yüksel, bir gün gençlerle ders yaparken diğer bir gün fakirlere yardım için koşuyordu. Bir gün mitingde en önde yürürken diğer bir gün Müslümanların izzetini korumak için İslam'a savaş açanlara karşı mücadele veriyordu. İslam coğrafyasındaki olayları çok iyi takip edip, zulüm gören kardeşlerine destek için en önde haykırıyordu hakkı. Şehitlerin ardından hep imrenerek bakardı. Komünistlerin silahından çıkan üç kurşun vücuduna isabet etmişti. Davası için yaptığı faaliyetlerde hiç bir zaman korkmadı, geri durmadı, tereddüt etmedi. Mücadelesini hayatının sonuna kadar yılmadan, yorulmadan devam ettirdi. Geceleri kendi eliyle hazırladığı afişlere Fatih'i süslerken, gündüzlerini de İslam davasının daha çok insana ulaşması için çalışıyor, gençleri organize ediyor. Fatih Akıncılarının iyiliği emreden ve kötülüğü yasaklayan, eşsiz bir Kur'an nesli olması için elinden geleni yapıyordu. Hayatının hiç bir döneminde boş durmadı. Şahadetin ucuz olmadığını, şehit olabilmek için ancak bir şehit gibi yaşamanın şart olduğunu öğreterek gitti. Gidişiyle de bize bir ders verdi" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Yerel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

title