Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 'Atatürk Haftası' kapsamında 'Atatürk'ü Anlamak' adı altında resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

Foto: Kaza yerinden

===

Atatürk'ü resimlerle anlattılar

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 'Atatürk Haftası' kapsamında 'Atatürk'ü Anlamak' adı altında resim ve fotoğraf sergisi açıldı. İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi resim öğretmeni Cemre Kilis, Kasaba Şehit Yusuf Polat Eğitim Kurumu öğretmeni Binnur Aydınyurt ve Kaş Kütüphanesi Müdürü İlyas Torgaç tarafından hazırlanan sergi Cumhuriyet Alanı'nda ziyarete açıldı.

Serginin açılışına Kaymakam Selami Kapankaya, Jandarma Komutanı Murat Aydın, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve halk katıldı. Sergide, resim öğretmeni Binnur Aydınyurt'un yaptığı bir yağlıboya Atatürk tablosu ve yine Aydınyurt tarafından hazırlanan Atatürk'ün 25 fotoğrafı yer alıyor.

Sergide, İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Cemre Kilis ve öğrencilerinin yaptığı Atatürk tabloları, Atatürk'ün devrimlerini, düşüncelerini anlatan afişler ile Kaş Kütüphanesi Müdürü İsmet Torgaç'un getirdiği ve Atatürk'ü anlatan 50 kitap bulunuyor. Serginin açılışında konuşan Kaymakam Kapankaya, Türk ulusunun kurtarıcısı Atatürk'ün bu sergide görsel olarak tanıtıldığını söyledi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Sergiden foto

===

Yapı Kredi 3'üncü şubesini açtı

YAPI Kredi Bankası, Alanya'daki 3'üncü şubesini törenle açıldı. Oba Şubesi, Alanya- Mersin Karayolu üzerinde açıldı. Açılışı, Kaymakam Erhan Özdemir, Yapı Kredi Perakende Bankacılık Stratejik Şube Yönetimi Direktörü Bülent Adıbelli, Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu ile Şube Müdürü Nesrin Kurnaz birlikte yaptı.

Törende konuşan şube müdürü Nesrin Kurnaz, şubenin müşterilere Ağustos ayı itibariyle hizmet vermeye başladığını belirterek, "Müşterilerimize sunduğumuz ayrıcalıklı ticari ve bireysel Yapı Kredi hizmetleriyle, ekonomisine katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz. Bankacılık hizmetlerinin yanında sigorta, leasing, faktoring ve bireysel emeklilik gibi diğer bankacılık hizmetleri veriyoruz" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Açılıştan foto

===

'Bayrak' şiirinin kaldırılmasına tepki

TÜRK Eğitim-Sen Finike Temsilciliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türk Edebiyatı ders kitabından Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirinin çıkarmasına tepki gösterdi. Türk Eğitim -Sen Finike Temsilcisi Muzaffer Kolak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu uygulamasına tepki olarak okul girişlerinde öğretmen ve öğrencilere üzerinde 'Bayrak' şiiri yazan kitap ayıracı dağıttıklarını söyledi.

Bugüne kadar anlaşılmaz uygulamalara şahit olduklarını ve Milli Eğitim Bakanı'nı esefle kınadıklarını kaydeden Kolak, Milli Eğitim Bakanı'nın özür dilemesini beklediklerini belirtti. Bayrak şiirini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydeden Kolak, "Bayrak ve vatan sevgisini muazzam ifadelerle anlatan şiirin, öğrencilerde olumsuz düşünce ve davranışlara neden olabileceği gerekçesiyle Türk Dili ve Edebiyatı kitabından çıkarılmasını kınıyoruz" dedi.

Bayrağın bağımsızlığın sembolü olduğunu kaydeden Kolak, "Bayrak düşmanlığını Türk milleti olarak asla affetmeyeceğiz. Şiir ders kitaplarında tekrar yer alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı milli bir görevdir. Milli duygu ve düşüncelere sahip ve bağlı olmalıdır. Milli Eğitim Bakanlarının, kendi görev yaptığı bakanlığın varlık sebebi olan milliliğe, Türk milletinin değerlerine karşı durmaları asla kabul edilemez" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Muzaffer Kolak, ayraç dağıtılırken

===

Korkuteli'nde yeni Başhekim Dr. Eke

SAĞLIK Bakanlığı'nın teşkilat yasasındaki değişiklikle birlikte Kamu Hastane Birliği'ne bağlanan Korkuteli Devlet Hastanesi'nin yeni Başhekimi Op. Dr. İbrahim Eke, görevine başladı. Ortopedi ve travmatoloji uzmanı olan Op. Dr. İbrahim Eke, yeni ekibiyle birlikte yetkililer çerçevesinde Korkuteli'nde güzel hizmetler bırakmaya gayret göstereceklerini söyledi. 23 yıllık hekim olan Eke, yeni sağlık sisteminin de hayata geçmesiyle birlikte vatandaşa hizmetin kolaylaşacağını ve ekibiyle birlikte faydalı işlere imza atacaklarına inandıklarını belirtti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Op. Dr. İbrahim Eke

===

AKÜ'de 'cumhuriyet' konseri

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü tarafından, Cumhuriyet'in ilanının 89'uncu yılı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde kutlama konseri verdi. AKÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emel Funda Türkmen, Yrd. Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu, öğretim görevlileri Berna Özkut ve Can Yürük tarafından hazırlanan konserde, eserler solo ve koro halinde seslendirildi.

Koro şefliğini Emel Funda Türkmen'in, solistliğini Berna Özkut'un yaptığı konserde, Duygu Sökezoğlu ve Can Yürük piyano ile eşlik etti. Konserde 'Kütahya'nın Pınarları Akışır', 'Hasret', 'Akşam Mahnısı', 'Çökertme' solo olarak seslendirilirken, 'Dua', 'Cumhuriyet Marşı', 'Cumhuriyetin 50. Yılı Marşı' ve '10. Yıl Marşı' ise, koro tarafından, dinleyicilerin katılımıyla hep bir ağızdan coşkuyla seslendirildi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Konserden fotolar

===

Çocuklara hijyen semineri

TÜRKİYE Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Unilever işbirliğiyle 2011 yılında başlatılan 'Eğlen, Öğren, Hijyen' projesi kapsamında çocuklara, mikrop, mikropların bulaşma yolları, hijyen bölgeleri gibi konularda verilen bilgilendirme seminerleri Afyonkarahisar'da devam ediyor. TEGV Afyonkarahisar gönüllüleri, proje kapsamında Sadıkbey İlkokulu'nda 242 çocuğa 'Eğlen, Öğren, Hijyen' semineri verdi.

Semineri izleyen Okul Müdürü Ufuk Salkım ve Sadıkbey İlkokulu öğretmenleri, TEGV'e ve Afyonkarahisar gönüllülerine teşekkür etti. Sadıkbey Okul Müdürü Ufuk Salkım, öğrencilerin seminerden büyük kazanımlar elde ettiklerini ve TEGV etkinliklerinde yer almak istediklerini belirtti.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Kooperatifler başarı için işbirliği yapacak

ALANYA'da Toslak Hacıkerimler Yeniköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile İslamlar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi sosyal ve ekonomik işbirliği ve kardeşlik protokolü imzaladı. Toslak Köyü'nde yapılan protokol İslamlar Tarım Kooperatifi Başkanı Sabri Çakıcı ile Toslak- Hacıkerimler- Yeniköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen arasında imzalandı.

İmza törenine, Elmalı Ziraat Odası Başkanı Bilal Karakaya ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar katıldı. Kooperatifler arasında bilgi paylaşımıyla birçok sorunun giderileceğini belirten Özen, "Kooperatif üyelerinin bilgi paylaşımını sağlamak, sorunları ortadan kaldırarak üretimin arttırılmasını sağlamak ve üretilen ürünlerin pazarlanmasını sağlamak kardeşlik protokolüyle hızlanacak" dedi.

İki kooperatif arasındaki işbirliğinin bir başlangıç olduğunu vurgulayan Özen, bu kapsamda İskahlı'nın yazlık üretimiyle Toslak'ın kışlık üretimini birlikte nasıl yürütüleceği ve pazarlanacağı üzerinde çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Protokolden foto

===

Yaşatmak için organ bağışla

AFYONKARAHİSAR'da 'Doku ve Organ Bağış Haftası' etkinlikleri kapsamında devlet hastanesi kurulan stantta, hastaneye gelenlere organ bağışının önemi anlatıldı. Stantın açılışını Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Atlı, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Duran ve diğer sağlık yöneticileri tarafından gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Arslan yaptığı açıklamada, doku ve organ bağışı konusunda vatandaşların dikkatini çekmek adına önemli bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Türkiye'de 65-70 bin kişinin organ beklediğini ve canlıdan böbrek naklinin daha sınırlı olduğunu kaydeden Dr. Arslan, 60 bin böbrek hastasının bulunduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın verilerine göre, 2012 yılında acil böbrek nakli bekleyen 2 bin 671 kişiden 978'ine nakil yapıldığını anlatan Dr. Arslan, 1693 kişiye de acil nakil yapılması gerektiğini açıkladı. Türkiye genelinde bugüne kadar 4 bin 952 kişiye böbrek nakli yapıldığını vurgulayan Dr. Arslan, 1297 kişinin ise böbrek nakli beklerken hayatını kaybettiğini söyledi.

Nakil yapılan hastalardan da 91'inin yaşamını yitirdiğine değinen Dr. Arslan, "Böbrek yetmezliği nedeniyle toplam 53 bin 744 hasta diyaliz tedavisi görüyor. Organ bekleyen hastaların ölümünün önüne geçilmesi için mutlaka organ bağışının özendirilmesi ve bu konuda bilinç oluşturulması gerekiyor. Bağışlanan her organ bir hayat kurtarıyor. Bu nedenle her duyarlı vatandaşın organ bağışında bulunmasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Organ bağış standı

===

Şehit pilotun eşi kitabını imzaladı

KUZEY Irak'a 1997 yılında düzenlenen 'Çekiç' operasyonunda helikopterin düşürülmesi üzerine şehit olan Kara Pilot Kıdemli Üsteğmen Bülent Öztürk'ün eşi çocuk gelişimi öğretmeni Deniz Öztürk, 'Şu Hip Hop Dedikleri' adlı kitabını imzaladı. Finike'de bu yıl ikicisi düzenlenen 'Çocuk Kitapları Şenliği'nde kitabını imzalayan Öztürk, 1997 yılında eşinin kullandığı helikopterin 'stinger' füzesiyle vurulduğu hatırlattı. Eşinin yetiştirilmiş en iyi öğretmen pilotlardan biri olduğunu, Amerika, Rusya ve İsrail'de eğitim aldığını kaydeden Öztürk, onu saygıyla andığını söyledi.

Eşini kaybettikten sonra ağır psikolojik bir dönem geçirdiğini anlatan Öztürk, kadın olmanın zorluklarına dikkat çekerek, "Eşimi kaybettikten sonra hem eğitimcilik görevimi hem de hayatla mücadelemi sürdürdüm. Ağır psikolojik bir dönem yaşadım. Eğer eşiniz yoksa erkek egemen toplumda bayan olarak hayatın içinde yer edinmeniz bir meseledir. Bizler, babadan eşe, eşten oğula aktarılan nesneler gibiyiz adeta. Kadınlar olarak bir yer edinmek için çok mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

'Şu Hip Hop Dedikleri' adını verdiği kitabında gençlik alt kültürünün ne olduğunu ve neden farklı müziklerle kendilerini ifade etmeyi tercih ettiklerini yansıtmaya çalıştığını anlatan Öztürk, "Rap müziği ruhu güçlendiren ve eleştirel bir müzik. Eleştiri kültürünü artık neredeyse kaybetmek üzereyiz. Rap müzik kötü değil sadece çok sert eleştirel" diye konuştu. Kitabın ilk baskısının 1000 adet olarak yapıldığını kaydeden Öztürk, 8 ilde daha imza günü düzenleyeceğini söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: İmza günü - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Hasan Arslan Antalya Finike Yerel Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Canlı yayında 'Dilan Polat cezaevinde değil' sözlerine soruşturma başlatıldı

Canlı yayında "Dilan Polat cezaevinde değil" sözlerine soruşturma başlatıldı

title