Haberler

Alanya'ya Üniversite Müjdesi

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya'da Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin Kurulmasıyla İlgili Kanun Tasarısının, Bakanlar Kurulu'nda İmzaya Açıldığını Söyledi

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya'da Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin kurulmasıyla ilgili kanun tasarısının, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.

AA muhabirine bilgi veren Doğan, vakıf üniversitesinin kanun tasarısı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması için dosyanın Bakanlar Kurulu'na bir süre önce gönderildiğini hatırlatarak, tasarının imzaya açıldığını memnuniyetle öğrendiklerini bildirdi.

Bayram tatili dolayısıyla Alanya'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendilerine müjdeli haberi verdiğini belirten Doğan, 'Sayın Bakan bize müjdeyi bayramda verdi. Tasarının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını müjdeleyen bakanımız, tasarıyı kendisinin imzaladığını da söyledi ve imzaların tamamlanmasının ardından Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi'nin kurulması için tasarının TBMM'ye sunulacağını kaydetti' dedi.

Bakanlar Kurulu kararının ardından tasarının birkaç ay içinde TBMM'de görüşülerek onaylanmasını beklediklerini anlatan Doğan, yasa çıktıktan sonra hemen çalışmalara başlayacaklarını vurgulayarak, üniversitenin 2012 Akademik Yılı'na yetiştirileceğini ifade etti.

Kurulacak üniversitede 3 fakülte 2 enstitü ve 1 yüksekokul olacağının altını çizen Doğan, inşaatın büyük bölümünü hayırseverlerin yapacağına da dikkati çekerek, 'Sunduğumuz dosyada hayırseverlerin taahhütleri de vardı. Sayın Bülent Arınç, hayırseverlerin gösterdiği aşırı ilgiyi son derece memnuniyet verici buldu. Biz de sayın Bakan'ın, Alanya'nın üniversite ve diğer konulardaki sorun ve taleplerine gösterdiği hassasiyetten dolayı kendisine teşekkür ederiz' diye konuştu. Kurulacak üniversitede, Mühendislik Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunacak.

(FAL-ŞEN-NÖZ) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title