Haberler

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak Keşan'da

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Edirne'nin, Sulama Yatırımlarından En Büyük Payı Alan 3 İlden Biri Olduğunu Söyledi.

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Edirne'nin, sulama yatırımlarından en büyük payı alan 3 ilden biri olduğunu söyledi.

Budak, DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın ile birlikte, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Budak, sulama kooperatifleri yöneticileri ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda, sulama yatırımlarında bölgede ciddi atılımlar gerçekleştirildiğini belirtti.

Sulama yatırımlarına 1995-2002 yılları arasında 45 milyon lira harcandığını ifade eden Budak, son 7 yıl içinde ise bu rakamın 745 milyon liraya yükseldiğini bildirdi.

Budak, şunları kaydetti:

"Bölgede sulama yatırımları çok önemli. Hamzadere Barajı bölgenin çehresini değiştirecek. Bölgede çok sayıda gölet yapılıyor. Sulama yatırımları bu bölgenin ekonomisinin can damarı. 2023 yılına kadar Edirne'de sulanmayan ve toplulaştırma çalışması bitmeyen arazi kalmayacak.

81 il içinde sulama yatırımlarından en büyük payı alan ilk 3 il içerisindeyiz. 210 kilometre uzunluğundaki Meriç Nehri yıllardır denize aktı. Şimdi yaptığımız projelerle bunu baraj ve göletlere aktarıyoruz. Edirne'de 41 yılda 450 bin hektarlık alanda arazi toplulaştırma çalışması yapılırken, son 7 yılda 605 bin hektarlık alanda çalışma yapıldı. Bütün bunlar çiftçinin üretim maliyetini düşürerek kar marjını artıracak."

DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın ise Hamzadere Barajı'nın 15 Mayıs 2011 tarihinde bitirileceğini, 155 devam eden proje ile 55 yeni gölet planının da hazırlanmakta olduğunu kaydetti.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title