Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

AK Parti Milletvekilleri Erdinç ve Gürkan ile İl Başkanı Yağcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Milletvekilleri Erdinç ve Gürkan ile İl Başkanı Yağcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin millet için esin kaynağı olduğunu kaydetti.

Anadolu'da yaşayan milletin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yine aynı milletin azim ve kararının kurtaracağına yürekten inanması sonucu, Samsun'da yakarak başlattığı bağımsızlık ateşinin, ülkeyi bölüp yok etmek isteyenlere karşı verilecek olan bir mücadelenin başlamasını sağladığını belirten Erdinç, "Düşmana karşı milletimizin topyekün gerçekleştirdiği kurtuluş savaşı sonucunda ülkemiz düşman istila ve işgalinden temizlenerek ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur" ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Fatoş Gürkan da ilelebet yaşayacak olan cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünün büyük bir gurur ve coşku ile kutlandığına vurgu yyaptı.

Gürkan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Sağlam temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her anlamda modern, yenilikçi ve ilerici yönüyle birçok ülkeye model teşkil etmiştir. Bir zamanlar hasta adam olarak nitelendirilen bir ülkeden kısa zamanda çok büyük ilerlemeler kaydederek, pekçok ülke için ilham kaynağı haline gelmiştir. Yüzbinlerce şehit verilerek yakılan bağımsızlık ateşini ve cumhuriyetimizi koruyacak ve yaşatacak olan bizleriz. Atatürk'ün 'Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' veciz sözüyle bizlere miras bıraktığı cumhuriyetimizi hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşatacağız."

AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele neticesinde verilen Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir inanç ve kararlılıkla yapıldığını, tüm güçlüklere karşı yürütülen bu mücadele ile de eşine az rastlanır bir zafer elde edildiğini kaydetti.

Ulus olarak tüm milletin omuz omuza verip kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının, tarihte eşine az rastlanan bir başarı olduğu ifadelerini kullanan Yağcı, "milletin kendini ilgilendiren kararlarda bizzat söz sahibi olmasının cumhuriyetin en büyük teminatı olduğuna işaret etti. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şükrü Erdinç Ak Parti 29 Ekim Yerel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

title