Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, Tüm Yurtta Olduğu Gibi Karaman'da da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Karaman'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törene, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Belediye Başkanı Ali Kantürk, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kutlama programı daha sonra Yunus Emre Konferans Salonu'nda devam etti. Karaman Valisi Fatih Şahin'in de katıldığı programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, “Bugün öğretmenlerimizin kendi aralarındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmek, emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlerin, mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlama günüdür. Yıllarını öğrencilerinin eğitimine adamış, saçlarını bu yolda ağartmış öğretmenlerimizi, emeklilik sonrası yaşantılarına uğurlarken, eğitim ordusuna yeni katılmış öğretmenlerimizi de yemin töreniyle aramıza alacak, onların yeni, çağdaş donanımlarını öğrencileriyle paylaşmalarını, yeni neslin yetiştirilmesinde üzerlerine düşen görevleri yapmalarını bekleyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından emekliliğe ayrılan 31 öğretmene Vali Fatih Şahin tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi. Öğretmenlik mesleğine başlayan 18 yeni öğretmenin yemin etmesiyle devam eden kutlama programı, Piri Reis İlköğretim Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirlerle sona erdi.

(MD-İP)

24.11.2007 13:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title