Haberler

110 yaşındaki Cemile nine Cumhuriyet'in ilk yıllarını anlattı

Güncelleme:

Batman'ın Sason ilçesinde yaşayan 110 yaşındaki Cemile Yıldırım, Cumhuriyet'in kurulduğu ilk yıllarda yaşanan zorlukları ve yüzüncü yıl sevincini gözyaşları içinde anlattı.

Batman'ın Sason ilçesinde yaşayan 110 yaşındaki Cemile Yıldırım, Cumhuriyet'in kurulduğu ilk yıllarda yaşanan zorlukları ve yüzüncü yıl sevincini gözyaşları içinde anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşına giriyor. 7 çocuk ve 80'in üzerinde torun sahibi 110 yaşındaki Cemile Yıldırım da Cumhuriyet'in kurulduğu ilk yıllarda yaşadıklarını anlattı. 20 yıl önce terörle mücadelede oğlunu şehit veren Cemile nine, Cumhuriyet'in kurulduğu ilk yıllarda ülkenin yokluk içinde olduğunu, köylerine saldıran Ermeni çetelerine karşı savaşan iki dayısının ayaklarının donduğunu söyledi. Çocukken Ermenilerin köylerine saldırıp kendilerini yok etmek istediklerini belirten Yıldırım, saldıranların çok kalabalık olduğunu, köylerinde ise o dönem az sayıda erkek olduğunu aktardı. "Kar üzerinde onlara karşı mücadele eden dayılarımın ayakları dondu" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bir gün köyümüzü bastılar. Evimizin damını deldiler ve bizi yok etmek istediler. Bizim yokluk içinde olduğumuzu biliyorlardı. Hiç kurşunumuz yoktu. Onlarda silah vardı. Evimizin üzerine geldiklerinde bir tek kurşunumuz kalmıştı. Babam son kurşunu atınca onlar bizim mühimmatımız olduğunu düşünerek kaçtılar. Köyümüzün çevresinde çok sayıda düşman askeri öldürüldü. Allah'ın desteğiyle onları kovduk. Kar üzerinde ayakkabısız ve çorapsız düşmana karşı mücadele veren birçok kişinin ayakları donuyordu. Sürekli Ermeni çetelerine karşı koyardık. Kıtlık çoktu, hiç yiyecek bulamıyorduk. Kar suyunu eriterek içiyorduk. Yemek hiç yoktu. Bir metre kumaş bulamıyorduk. Çok şükür şu anda her şeyimiz var."

"Erdoğan'ı sürekli destekliyorum"

Yaşanan onca yokluğun ardından şu anda ülkenin çok iyi durumda olduğunu anlatan Cemile nine, "Sürekli Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ı destekledim. Erdoğan, Müslümanlar için daha iyidir. Ben sürekli ona dualar ettim. Bir gün kadın kolları kapımızı çaldı, benden oy istediler. Ben Erdoğan'dan başkasına oy vermeyeceğimi söyledim. Onlar benden kendilerine oy vermemi söylediler. Ben Erdoğan'dan başkasına oy vermeyeceğimi söyledim. Onlar bana sarılarak Erdoğan için geldiklerini söylediler. Onu iyi tanıyorum. Adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah ona güç kuvvet versin" dedi.

"Maşallah ülkemiz yüz yaşına ulaştı"

Yaşanılan onca zorlukların geride kaldığını ifade eden Cemile nine, "Maşallah, Türkiye yüz yaşına geldi. Allah, her türlü kaza ve beladan korusun. Her gün ülkem için dua ediyorum" şeklinde konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batman Sason Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title