Haberler

Yenikent'te İlçe Toplantısı

Adapazarı'nın Yeni Yerleşim Bölgesi Karaman, Camili ve Korucuk Sakinleri Bölgelerinin İlçe Olmasını İstiyorlar.

Adapazarı'nın yeni yerleşim bölgesi Karaman, Camili ve Korucuk sakinleri bölgelerinin ilçe olmasını istiyorlar.

17 Ağustos 1999 tarihine yaşanan deprem felaketinden sonra kurulan Karaman, Camili ve Korucuk'un yeni kurulacak ilçeler dıyında tutulmasını bölge sakinlerini hayal kırıklığına uğrattı. Camili Muhtarlığında bir araya gelen bölge sakinleri Sakarya'nın geleceği için Yenikent'in ilçe olmasının kaçınılmaz olduğunu kaydettiler.

Bölge sakinleri, Adapazarı'nda 4 yeni ilçenin oluşturulmasının siyasi bir karar olduğunu ifade ederek, “Yeni ilçelerin oluşturulması eksik çıkmıştır. Alınan karar Sakarya'ya ihanettir. Sakarya'nın geleceği için Yenikent ilçesi olmamız kaçınılmazdır. Kentsel dönüşümün tek alternatifi Yenikent'tir. Yenikent Sakinleri olarak bu yanlıştan dönülmesi için üç yıldır tüm olumsuzluklara rağmen mücadelemizi sürdürmekteyiz. Daha önce tarafımızdan defalarca ilgili makamlara bu konuyu arz etmiş olmamıza rağmen, maalesef hiçbir sonuç alamadık, Hükümetimizin üzerinde çalıştığı yeni ilçelerin kurulmasına ilişkin kanun tasarısı çerçevesinde Sakarya da 4 yeni ilçe kurulması kararı elbette şehrimiz için alınmış hayırlı bir karardır, ancak eksik bırakılmış bir husus var ki oda Yenikent bölgesinde kaderine terk edilmiş bir şekilde yaşamak zorunda bırakılmış olan bölge sakinleri büyük bir hayal kırıklığına uğratılmasıdır. Gündelik hayatta olması gereken bütün sosyal faaliyetlerden yoksun, Adapazarı merkezine 15 km uzaklıkta, adeta bir mahrumiyet bölgesinde yaşamak zorunda bırakılan, Yenikent sakinleri bir hayal ile yaşıyorlardı, bu hayal de ilçe olmak ve böylelikle kendi belediyesi çatısı altında 80 bin insanımızın yaşadığı bu bölgenin bir cazibe kazanabilmesi hayali idi, maalesef bu hayalleri gerçekleşmedi" diye konuştular.

Yenikent sakinleri depremin Sakarya'nın acı gerçeği olduğundan kentsel dönüşümün zaman içerisinde uygulanması ve şehrin kuzeye, Yenikente doğru gelişmesinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Planlı olarak gelişmekte olan ve şimdiden 80 bin civarında nüfusu barındıran Yenikentin ilçe olması, Adapazarı'nın kurtuluşu olacak ve gelişmesi için dikey olarak büyümek ve kat adedinin yeniden arttırılmasından başka çaresi olmayan merkezin alternatifi olacaktır. Sakarya'da Yenikent İlçesi kurulması doğrultusunda gerekli adımların atılması için inancımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Depremden çıkan acılı inansımız, yaşadığı mahalle adı altında geçen bu bölgeye verilecek en büyük tesellinin, belediye olduğunu düşünmektedir, Açacağınız bu kapı Yenikentteki birçok insana hem iş, aş, konut imkanı sağlayacak hem de kendilerine verilecek hizmetlerin daha geniş çapta olmasını mümkün kılacaktır" dediler.

Yenikent ilçesinin kurulması için bölge sakinleri siyasileri ziyaret ederek, kamuoyu oluşturulması, yürüyüş ve eylem planı ve bilimsel gerçeklere dayanan bir basın bülteni hazırlanması kararını aldılar.

23.02.2008 15:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title