Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması

Van Valisi Murat Zorluoğlu, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle mesaj yayımladı.

Van Valisi Murat Zorluoğlu, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle mesaj yayımladı.

Zorluoğlu, mesajında, yeni eğitim öğretim yılının güçlü ve müreffeh Türkiye'nin geleceği olan çocuklar ile onları türlü emekler vererek yarınlara hazırlayan aileler ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Öğrenci, aileler ve eğitim camiasının bir eğitim ve öğretim yılına daha başlamanın heyecanını yaşadıklarını aktaran Zorluoğlu, mesajında şunlara yer verdi:

"Kamu idarecileri de öncelikli hazırlıkları tamamlatmış, yeni yatırım ve projelerin de talimatlarını vermiş halde, ilimiz için eğitimde atılım yılı olmasını hedeflediğimiz 2017-2018 eğitim-öğretim yılının açılış heyecanına ortak oluyoruz. Kamuoyunun malumu olduğu üzere Van'ımızın tespit edilen önemli sorunları arasında eğitim, üst sıralarda bulunmaktadır. Bu tespit doğrultusunda, gerek tekli (tam gün) eğitime geçiş süreci, gerek okullaşma, gerekse akademik başarı sıralamasındaki yerimizi daha yukarılara taşıma hedeflerimize ulaşma yolunda kararlı adımlar atacağımızı bir kez daha ifade ediyorum."

Zorluoğlu, eğitim camiasının her kademesinin, bu konuda üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilincinde çalışarak, kente yakışmayan eğitim bilançosunu lehe çevirecek gelişmelere el birliğiyle imza atacağına inandığını belirtti.

Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Eğitime yapılan yatırımın her türlü maddi getiriden daha önemli olduğu gerçeğinden hareketle, geleceğimizin teminatı yavrularımızın, hem teorik öğretimi hem de milli-manevi pek çok kıymetimizi barındıran değerler eğitimini, okullarımızdan layıkıyla edinebilmesi için devletimizin, Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin kaynaklarını seferber edeceğimizi de bu vesileyle yineliyor, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Murat Zorluoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title