Haberler

Yeni Delhi: Saddam Hüseyin'in İdamının Ardından

Irak'ın Devrik Lideri Saddam Hüseyin'in Rejimiyle Sıcak İlişkileri Olan Hindistan İdamı Kınarken, Hindistan Halkı İse Sokaklara Döküldü.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in rejimiyle sıcak ilişkileri olan Hindistan idamı kınarken, Hindistan halkı ise sokaklara döküldü.

İdamın gerçekleşmesinin ardından yayınladığı bildiride Dışişleri Bakanı Pranab Mükhercee, "İdamın gerçekleşmemesi konusundaki beklentimizi daha önce iletmiştik. Bunun olmasından dolayı hayal kırıklığına uğradık. Umuyoruz ki bu talihsiz olay Irak'taki uzlaşma sürecini ve barışın tekrar sağlanmasını etkilemez.

Hindistan'dan resmi olarak bu yönde bir açıklama gelirken, Hindistanlı Müslümanlar ise Saddam'ın idamını protesto için gösteriler düzenledi. Doğu'daki Kalküta şehrinde binlerce kişi ABD karşıtı sloganlar atarak ABD Başkanı George W. Bush ve İngiltere Başbakanı Tony Blair'in maketlerini yaktı. Protestocuların ellerinde, "Bush insanlığın gerçek düşmanıdır", "Saddam'ı, özgürlük savaşçısını unutmayacağız" ifadelerinin yazılı olduğu pankartlar taşıdı. Srinagar şehrinde de onlarca kişi ABD karşıtı sloganlar atarak "Bush'u dünyanın en büyük teröristi" ilan eden pankartlar taşıdı.

Güneydeki Kerela şehrinde de yüzlerce kişi devrik liderin idamını kınadı. Ottummal Ummer adlı protestocu "Onun ölümüyle acı duyduk. Amerika en kötü emperyalizm yüzünü gösterdi" diye konuşurken, 70 yaşındaki Puthiyal Beevathu ise "Kardeşimi kaybetmiş gibiyim" diye belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title