Haberler

Yemen'in Hudeyde kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 5 sivil öldü

Güncelleme:

Yemen ordusu, ülkenin batısındaki Hudeyde kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 5 sivilin öldüğünü, 7 sivilin yaralandığını duyurdu.

Yemen ordusu, ülkenin batısındaki Hudeyde kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 5 sivilin öldüğünü, 7 sivilin yaralandığını duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Husilerin, Hudeyde'nin güneyindeki Et-Tuhayta ve El-Huha semtlerini birbirine bağlayan toprak yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu biri kadın, biri kız çocuğu 5 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı." ifadeleri kullanıldı.

Saldırının sivilleri taşıyan bir aracı hedef aldığına vurgu yapılan açıklamada, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Husilerden suçlamalara ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Husi milisler, Hudeyde kent merkezi ile stratejik öneme sahip limanı, hükümet güçleri ise kentin güney ve doğu girişlerini kontrol altında bulunduruyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yemen Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title