Haberler

Yeltsin'in Hayatını Kaybetmesi

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Bugün Hayatını Kaybeden Rusya Eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in Komünizmin Çökmesi Sonrası Batı ile Doğu Arasında Köprü Oluşturulmasına Yardım Ettiğini Söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, bugün hayatını kaybeden Rusya eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in komünizmin çökmesi sonrası Batı ile Doğu arasında köprü oluşturulmasına yardım ettiğini söyledi.

Rusya eski Devlet Başkanı Yeltsin'in ölümünün ardından bir bildiri yayınlayan Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso, "Yeltsin muazzam bir mücadele örneği göstermiş, zor kararlara imza atmış birisi, fakat en önemlisi Doğu ile Batı'nın yakınlaşması için çatışma yerine işbirliği oluşturulmasına yardımcı olmuş birisidir. Özgürlüklerin savunmasında büyük bir insanlık cesareti göstermiştir" dedi.

Bugün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yeltsin, Rusya'da komünizmin çökmesinde ve serbest piyasa ekonomisine geçişte önemli rol oynamıştı.

(AFP-OYK-OYK-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title