Haberler

"Yazma Eğitiminde Yapılandırmacı Yaklaşım" Konulu Konferans Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesinde "Yazma Eğitiminde Yapılandırmacı Yaklaşım" konulu konferansı düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesinde "Yazma Eğitiminde Yapılandırmacı Yaklaşım" konulu konferansı düzenlendi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyyüp Coşkun, Adıyaman Üniversitesinde "Yazma Eğitiminde Yapılandırmacı Yaklaşım" konulu konferans verdi.

Türkçe Topluluğu ve Türkçe Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen konferans Eğitim Fakültesi Mustafa Vehbi Koç Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansı Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Topdemir, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci dinledi.

Eğitimin bireyde istendik davranışları geliştirme süreci olduğunu belirten Doç. Dr. Eyyüp Coşkun, dünyada günümüze kadar eğitimde üç temel yaklaşım olan davranışçı, bilişsel ve yapılandırmacı yaklaşımın uygulandığını söyledi.

Türkiye'de bilişsel yaklaşımın birkaç deneysel ve bilimsel okul uygulamaları dışında çok uygulanmadığını, daha çok davranışçı yaklaşım ve ardından 2005 yılındaki öğretim programı ile birlikte gündeme oturan yapılandırmacı yaklaşım olduğunu anlattı.

Coşkun, insanların kendi deneyimleri ve düşünmeleri sonucunda kendi bilgilerini ve zihinsel modellerini oluşturdukları şeklindeki yaklaşıma yapılandırmacı yaklaşım denildiğini belirterek, bu yaklaşıma göre bireyin bilgiyi doğrudan almanın aksine, onu kendisinin oluşturduğunu söyledi.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Vehbi Koç Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title