Haberler

Mutluluk Üretmek

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
13.01.2021 04:30

En çok sevilen yarına notlarımdan bir tanesi de "mutluluk belki de tüketilmeden önce üretilmesi gereken bir şeydir" şeklinde. Bir insan kendi elektriğini üretir gibi mutluluğunu da üretebilir mi? Bunun yapılabileceğini düşünüyorum, en azından bazı fikirlerim var sizlerle paylaşmak istediğim.

Öncelikle düşünce sistemimizde bir değişiklik yaparak başlamayı öneriyorum, kabul etmemizin yararlı olacağını düşündüğüm bir önerme bu: Mutluluğum benim elimde. Mutluluğum bana bağlı da diyebiliriz. Düşüncelerime dikkat ederek, kendime şefkatle yaklaşarak, mutluluğum için akılcı bir şekilde emek vererek bunu yapabilirim.

Şimdi gelelim pratik hayattan önerilere. Mutluluk kavanozu fikrinden bahsetmek istiyorum. Gün içinde sizi mutlu eden bir durumla karşılaştığınızda, ne kadar küçük olduğunun önemi yok, küçük bir kağıda bunu not alıp tarihi de yazıp kavanozun içine atıyorsunuz, sonra belli bir tarihte bu notları okuyarak mutlu anlarınızı hatırlıyorsunuz.

Benim görüşüme göre bir insan aynı anda hem şükredip hem de şikayet edemez. Bu nedenle mutluluk üretmek için şükretmeyi günlük rutinleriniz arasına almaya çalışın ve içinizden gelerek yapın lütfen.

Benzer şekilde iyilik yapmak da kendimizi çok iyi hissetmemizi sağlayarak mutluluğumuza katkıda bulunur. İmkanlarınız çerçevesinde maddi bir yardım olabileceği gibi manevi bir yardım da olabilir.

Egzersiz yapmak, spor yapmak, en basitinden günde beş bin adım atmak da mutluluk hormonları üretmemizi sağlar. Soğuk havalar veya salgın nedeniyle dışarıda spor yapamıyorsanız en azından evinizde bir miktar egzersiz veya yürüyüş yapmaya çalışın.

Sevdiğiniz bir kişiyi arayıp onunla görüntülü sohbet etmek de iyi bir fikir olabilir. İnsan bir iletişim varlığı aslında ve salgın döneminde de bir şekilde bu iletişimi sürdürmek mutluluk açısından önemlidir.

Siz de aklınıza gelen yöntemleri yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Mutluluk üreteceğimiz ve paylaşacağımız güzel bir dönem olsun.

Sevgi ile kalın.

title