Haberler

Final Bileti Alamadık

Eren Karadaş

Eren Karadaş

25.05.2024 01:34

THY Avrupa Ligi Dörtlü Final Fenerbahçe Beko, Panatinaikos'a 73-57 mağlup olarak finale çıkma şansını kaçırdı. Karşılaşmaya Yunan temsilcisi 12-0'lık seriyle başladı doğrusunu söylemek gerekirse bazı şeylerin habercisi gibiydi. Karşılaşma boyuncunca hiç öne geçmeyen Sarı Lacivertliler dörtlü finallere adeta şapkadan tavşan çıkararak gelmiş yine şapkadan tavşan çıkarır bu karşılaşmayı da kazanır finale çıkar umuduyla bekledik.

Panatinaikos baş antrenörü Ergin Ataman dersine çok iyi çalışmış oldukça yakında ve iyi tanıdığı rakibi karşısında özellikle savunmada yaptığı hamlelerle galibiyetin baş mimarı oldu ve takımını yaklaşık 12 yıl sonra Final Four da finale çıkaran isim oldu.

Temsilcimiz karşılaşmanın ilk 3 dakikasında hiç sayı bulamadı bu dakikalarda rakibinin sayı üretmesiyle farkı iyice açtılar. Fenerbahçe Beko'da kısalardan beklediği verimi hiç alamadılar oyuna ve skora isyan eden Nick Calathes ve Bıgel Hayes-Davis kora kor mücadele ederek takımının oyunda kalmasına sebep oldu.

Bir ara skoru 51-50'e kadar getiren Sarı Lacivertli temsilcimiz bu dakikadan sonra yine bir tutuk oyun sergileyerek 9 dakika sadece 2 sayı bulabildi ve potasında 14 sayı görünce de mağlubiyet kaçınılmaz hale geldi. Dörtlü finallerde favori olmaz ancak böyle mücadelelerde ekstra oyunculardan katkı almak gerekir maalesef kenardan gelen oyunculardan da beklendiği katkıyı alamadı. Fenerbahçeli basketbolcular bu karşılaşmada adeta 3'lük kaçırma rekoru kırdılar. Uzun zamandır izlediğim karşılaşmalarda bu kadar 3'lük atışının kaçtığını görmemiştim.

Final Four'un bir diğer karşılaşmasında Real Madrid ile Olympiakos karşı karşıya geldi. İki takım arasında oynan mücadeleyi İspanyol temsilcisi Real Madrid 87-76'lık skorla kazanarak finale çıkan bir diğer takım olurken Fenerbahçe Beko ile Olympiakos üçüncülük karşılaşmasında pazar günü karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko'ya başarılar dilerim.

title