Haberler

Yaz İçin Hatırlatmalar

Doğada Baharın Geldiğini Nasıl Hissediyor ve Gözlüyorsak, Yurtdışında veya Yurtiçinde Kişisel Becerilerini Artırmak, Verimli Bir Yaz İçin Aktivite Düşünenlerin de Çoğaldığını Gözlüyorum.

Doğada baharın geldiğini nasıl hissediyor ve gözlüyorsak, yurtdışında veya yurtiçinde kişisel becerilerini artırmak, verimli bir yaz geçirmek için aktivite düşünenlerin de çoğaldığını gözlüyorum her yıl olduğu gibi.

Bahar gelince insanların enerjisi kesinlikle artıyor ve neler yapabileceklerini daha çok planlamaya başlıyorlar..

Bu noktada hepinize bu yaz yurtdışında neler yapabileceğinizi  hatırlatmak istiyorum.

Yurtdışı bağlantılarımda ki deneyimlerime göre de bunu için geç kalmamak gerek. Örnegin, temsilcisi olduğumuz Goethe Enstitüsü Berlin- Wansee Temmuz dönemindeki 16-17 yaş grubu yaz okulu doldu bile.

Evet yapabileceklerinize gelirsek;

Lise ve dengi okulunda okuyan öğrenciler için, (13-17 yaş)

Yurtdışında Gönüllü çalışma kamplarında iki hafta farklı ülkelerden bir araya gelen yaşıtlarınızla unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

Ya da Goethe Enstitüsü tarafından organize edilen Almanca + futbol ; Almanca + Muzik başlıklı yaz okulu programlarına katılabilirsiniz.

İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca için ülkesinde düzenlenen aktivitelerle desteklenmiş yaz okulları, hem yabancı dil bilginizi, görgü ve vizyonunuzu geliştirecek hem de farklı ülkelerden arkadaş edinmenize neden olup, tatilinizi sadece bilgisayarınızın başında geçirmenize de engel olacak.

Yurtiçinde düzenlenen  Genç Tatil başlıklı yurtiçi tatil kamplarında, film veya fotoğraf çekerken ailenizden uzak , ayaklarınızın yere basacağı bir süreç geçirir, verimli bir tatil dönemi yaşayabilirsiniz.

Eğer Üniversite öğrencisi iseniz ;

Work& Travel Programınma katılıp, ABD'de 2 ay boyunca çalışıp, becerilerinizi geliştirir, donanımınızı arttırır, bir kültürü yakından tanırken az para ya da sıfır para harcarsınız.

Yabancı Dil düzeyiniz yetersizse;

Ülkesinde deneyimli kurumlarca düzenlenen yaz okullarında dil eğitimi alır, yaşayan dili öğrenir, kendinize güveninizi de arttırırsınız;

Yabancı Dil Düzeyiniz yeterli ve Yurtdışında Yüksek Öğrenim planlıyorsanız,

TOEFL ya da IELTS , DELF, TESTDAf sınav kurslarına hazırlık kurslarına katılabilirsiniz.

Hem dil kursu hem de gönüllü çalışma kampı kombinasyonu ile teori ve pratiği bir araya getirip,  uçak bilet harcamanızı faydalı kılabilirsiniz.

Sadece Uluslararası Gönüllü Çalışma kampına katılır sonunda da InterRail ile sectiginiz ülkeleri gezebilirsiniz.

Ya da arkadaş grubunuzu oluşturup, harita üzerinden rotanızı belirleyip, InterRail ile Avrupayı baştan başa gezebilirsiniz.

Yurtiçinde düzenlenen Uluslararası Gönüllü Gençlik kampına katılıp,farklı kültürleri, ülkenizi daha iyi tanır, İngilizcenizi çevirmen gibi kullanır üstelik ekonomide yapabilirsiniz.

Eğer Üniversiteyi bitirdiyseniz;

Yurtdışında Akademik yıl programlarına bildiğiniz dili iyice ilerletip donanımınızı arttırabilir, ya da yeni bir dil öğrenebilirsiniz.

Yurtiçinde ve Yurtdışında Uluslararası  Gönüllü Gençlik Kamplarına katılıp, yukarıda söz edilen yararlarını yaşarsınız.

Avrupa'da Avrupa Birliği tarafından desteklenen EVS/ Avrupa Gönüllü Hizmetleri'nde görev alıp, yurtdışında belli bir süre yaşamayı planlayabilirsiniz.

Belli bir düzeyde İngilizceniz var ise ABD'de okuduğunuz konu ile ilgili staj yapabilirsiniz.

Gorduğünüz gibi yapacak çok şey var. Yapmanız gereken harekete geçmek, gecikmemek.

Vee, Uluslararası Öğrenci kartınızı almayı da unutmamak.

Benden söylemesi...

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title