Haberler

Yaşlılara Özel 'Kreş'

Bolu Valiliği'nin, Yaşlıların Sağlık ve Sosyal Sorunlarını Çözmek Amacıyla Kurduğu Yaşlı Merkezi Törenle Açıldı. Vali Ali Serindağ, Proje Kapsamında, Yaşlıların Eğlence, Okuma, Hobi Gibi Etkinlikleri Gerçekleştirebilecekleri 'Yaşlı Kreşileri' Oluştaracaklarını Söyledi.

BOLU Valiliği’nin, yaşlıların sağlık ve sosyal sorunlarını çözmek amacıyla kurduğu Yaşlı Merkezi törenle açıldı. Vali Ali Serindağ, proje kapsamında, yaşlıların eğlence, okuma, hobi gibi etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri ‘yaşlı kreşileri’ oluştaracaklarını söyledi.

Bolu Valiliği’nin hazırladığı ‘Yaşlı Sağlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Karaçayır Mahallesi’ndeki Karaçayır Aile Merkezi bünyesinde kurulan Yaşlı Merkezi törenle açıldı. Törene, Vali Serindağ, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Atilla Kılıç, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özbostancı, daire müdürleri ve yaşlılar katıldı.

Vali Serindağ, Yaşlı Merkezi’nde, bölgedeki tüm yaşlıların sosyo-demografik özellikleri, sağlık ve sosyal sorunları, riskli gruplar, yardıma gereksinimi olanlara ilişkin verilerin, oluşturulacak ayrıntılı bir kayıt formu ile toplanacağını belirterek, “Daha sonra merkezdeki hekim, hemşire, sosyal hizmet uzmanı ve gönüllülerden oluşan ekip, yaşlıları yılda en az 4 kez ziyaret ederek, yaşlıyı izleyip, hasta ise bakım ve tedavisi açısından sorunlarını saptayacak ve sorunun çözümü için gerekli kişi ya da kurumlara yönlendirecek” dedi.

Proje kapsamında ayrıca çalıştığı için ya da başka nedenlerle evde yaşlısına bakamayan ya da ilgilenemeyen ailelere yardım amacıyla Gündüz Yaşlı Evleri ya da Yaşlı Kreşleri oluşturulacağını belirten Vali Serindağ, “Yaşlı kreşleri, kendi bakımını yapabilen ve yürüyebilen yaşlıyı sabahleyin evinden alıp, gün içinde meşgul edecek ve akşam evine teslim edecek bir sistem olacak. Burası yemek, eğlence, okuma ve hobi gibi sosyal hizmetler de sunacak” diye konuştu.

Daha sonra, iki yaşlı ile birlikte kurdeleyi kesen Vali Serindağ, merkezi gezip, yaşlılarla sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title