Haberler

İsviçreli diplomat, Lübnan'dan sahiplendiği engelli köpeğini 10 ay sonra İsviçre'ye getirdi

Güncelleme:

Ankara'da görev yaptığı sırada Lübnan'dan sahiplendiği engelli köpeğini tedavi altındaki klinikte bırakan İsviçreli diplomat Martine Berset, köpeğini 10 ay sonra İsviçre'ye getirerek büyük sevinç yaşadı.

- İSVİÇRELİ diplomat Martine Berset, Ankara'da görev yaptığı sırada Lübnan'dan sahiplendiği engelli köpeğini, görev süresi dolup ülkesine döndüğünde tedavi altındaki klinikte bıraktı. Tedavisi tamamlanan köpek, 10 ay sonra veteriner eşliğinde 12 saat süren uçuşla İsviçre'ye götürülüp, Berset'e teslim edildi.

İsviçre'nin Ankara Büyükelçiliği'nde 2019 yılında göreve başlayan Martine Berset, Ankara'da kaldığı süre boyunca sokaktaki kedi ve köpeklere evini açtı. Berset, daha önce görev de yaptığı Lübnan'dan da silahla vurularak yaralanan ve engelli kalan köpeği ise sahiplendi. Berset, Ankara'da görev süresi dolunca bakımını üstlendiği kedi ve köpeklerle ülkesine dönerken, Lübnan'dan sahiplendiği 'Shayenne' ismini verdiği köpeğini ise tedavisi devam ettiği için klinikte bırakmak zorunda kaldı. Tedavisi tamamlanan ve sayahet edebilecek duruma gelen köpek, 10 ay sonra veteriner eşliğinde 12 saat süren uçuşla İsviçre'ye götürülerek Berset'e teslim edildi. 10 ay sonra köpeğine kavuşan Berset, büyük sevinç yaşadı.

'İSVİÇRE'YE GELDİĞİNDE İNANAMADIM'

Berset, köpeğinin tedavisinin yapıldığı klinikteki veterinerle görüntülü konuşarak teşekkür eden Berset, "Ülkeme dönmem gerektiği zaman onu yanımda götüremediğim için çok üzüldüm, inanılmaz bir çöküntü yaşadım, baygınlık düzeyine geldim. 10 ay ondan uzak kaldım. Kan testinde yolculuğa sakınca bulunmadığı söylenince onu İsviçre'ye almak istedim. İsviçre'ye geldiğinde bunun gerçek olduğuna inanamadım. Veteriner hekim İrem'in kontrolünde İsviçre'ye geldi. İsviçre'ye geldiğinde beni tanıdı, onu çağırdığımda sevinçli şekilde yanıma geldi. Geldiğinde diğer kedilerim Shayenne'den korkmadı, diğer köpeklerim de ona alışkın davrandılar, hepsi sanki ona 'hoş geldin' der gibi davrandı. Himayemde şu an 9 kedim ve 3 köpeğim var. Himayemdeki tüm kedi ve köpeklerim Türkiye'den" diye konuştu.

Köpeği tedavi eden veteriner hekim Aydın Aksu ise, "Veteriner hekim arkadaşımızın kontrolünde Shayenne'i İsviçre'ye yolcu ettik. Shayenne, Martine Hanım ile kavuştu, doğada diğer arkadaşları ile mutlu mesut yaşıyor. Martine Hanım onun kurtarıcısı" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

İsviçre Ankara Lübnan Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title