Haberler

FED başkanı kim? Jerome Powell kimdir? FED faiz toplantısı ne zaman?

Güncelleme:

Küresel piyasalar Powell'ın konuşmasına odaklandı. Powell'ın sözle yönlendirmelerinin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor. Peki, Yeni FED bakanı Jerome Powell konuşması ne zaman? Jerome Powell kimdir? FED faiz toplantısı ne zaman? Piyasaları beklentisi ne yönde? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

Dünya piyasasının gözü kulağı, 2022'nin son FED faiz toplantısına çevrildi. Faiz kararının belli olacağı toplantının saati, tarihi sorgulanıyor. Bilindiği üzere Amerika'da enflasyonun yükselmesi, FED faiz toplantısında faizlerin artırılması kararının alınmasına neden olmuştu. Peki FED faiz toplantısı tarihi belli mi? FED Başkanı Jerome Powell konuşması ne zaman? FED başkanı kim? Jerome Powell kimdir? Detaylar haberimizde...

JEROME POWELL KİMDİR?

Powell 4 Şubat 1053'te Washington' da doğdu. Hayden Jerome Powell tam ismidir. 16. FED Başkanı olarak 5 Şubat 2018 tarihinde Amerikan Merkez Bankası'nda göreve başlamıştır. 21 Kasım 2021 tarihinde Başkan Biden tarafından tekrar aday gösterilmiştir. Salgın sırasında yürüttüğü çalışmalar ile iki partinin de övgüsünü almıştır. Ayrıca Bloomberg tarafından Powell "Wall Street'in Başkanı" adlandırılmıştır.

JEROME POWELL KARIYERİ NASIL İLEREDİ?

1979 yılında Georgetown Üniversitesi hukuk merkezinde jüri doktoru olmayı başaran Powell, aynı sene Georgetown Hukuk Dergisinde yazı işleri müdür olarak çalışmalar yürütmüştür. 1984 yılına gelindiğinde yatırım bankacılığına geçmiş, pek çok finans kuruluşunda görev almıştır. 1992 yılında Jerome Powell müsteşar olarak çalışmıştır.

Powell, 2008 yılında Global Environment Fund'un yönetici ortağı oldu. 25 Mayıs 2012 tarihinde Amerika Merkez Bankası (FED) yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaya başlamış, günümüzde ise FED başkanı olarak görevine devam etmektedir.

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

2022'nin son FED faiz toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Kritik FED faiz kararı bu toplantıda alınacak. FED faiz kararının, FED Başkanı Jerome Powell tarafından 21.00 sıralarında açıklanması bekleniyor.

FED BAŞKANI JEROME POWELL KONUŞMASI NE ZAMAN?

Fed Başkanı Jerome Powell'ın 30 Kasım Çarşamba günü saat 21.30'da açıklama yapması bekleniyor. Piyasaların gözleri Başkan Powell'ın, Brookings Enstitüsü'nün Washington'da düzenleyeceği etkinlikte yapacağı konuşmasında olacak.

PİYASALARIN BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Bilindiği üzere FED, 2022 yılında faizleri peş peşe artırma kararı almıştı. Yılın son FED faiz toplantısında faizlerin, yüzde 85 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 15 ihtimalle de 75 baz puan artırılacağı düşünülüyor.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Jerome Powell Fed Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title