Haberler

Beşiktaş'ta Boğazına Sakız Kaçan Sürücüye Vatandaşlar Yardım Etti

Güncelleme:

Beşiktaş'ta bir sürücünün boğazına sakız kaçması sonucu vatandaşlar seferber oldu. Durumu fark eden bir vatandaş tarafından yapılan Heimlich Manevrası ile sürücünün hayatı kurtarıldı. Olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Beşiktaş'ta Heimlick Manevrası ile şoförün hayatını kurtaran adam konuştu

İSTANBUL - Beşiktaş'ta boğazına sakız kaçan sürücü için vatandaşlar seferber olurken durumu fark eden ve Heimlich Manevrası yaparak sürücünün hayatını kurtaran vatandaş güvenlik kamerasına yansıdı. Hayat kurtaran manevrayı yapan vatandaş konuştu.

Olay, geçtiğimiz hafta Perşembe günü Beşiktaş'ta yaşandı. Edinilen bilgilere göre cadde üzerinde bir sürücünün nefes borusuna kaçtı. Durumu fark eden trafik polisi ve çevredeki vatandaşlar sürücünün yardımına koştu. Heimlich Manevrası olarak bilinen ilk yardım hamlesi ile sürücüye ilk olarak görevli trafik polisi yardımcı olmaya çalıştı. Polisin müdahalesine rağmen sakız sürücünün nefes borusundan çıkmadı. Bir vatandaş daha aynı şekilde sürücüye yardımcı olup başarılı olamayınca bayılmak üzere olan sürücüye son olarak yoldan geçen Sinan Kaya isimli bir vatandaş yardımcı oldu. Son hamle ile sürücünün nefes borusuna kaçan sakız çıkarıldı. Yaşanan anlar ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Yaptığı hamle ile sürücünün hayatını kurtaran Sinan Kaya isimli vatandaş, "Beşiktaş Ortaköy'deydim camdan bakarken, polis memurunun önce cebelleştiğini kavga ettiğini zannettim. Sonra baktım şoför kendinden geçmek üzere ayakta duramıyor, kendini salmış. Polis memurunun dikkatinden kaçmamış. Daha sonra polis Heimlick Manevrası yapmaya çalışıyor, heyecanlanıyor, olmuyor. Sonra başka bir vatandaşı gördüm, o da yapamadı. Çünkü o yukardan göğüs bölgesinden tuttu. Kendim gittiğimde şoförü koltuğa yatırmışlardı, aldım. Gerekli müdahaleyi yaptım, zaten ikinci harekette sakız ağzından çıktı. şoför arkadaş baya korkmuştu. Kendine geldi, biri iki dakika oturdu, bir bardak su içti, sonra yoluna devam etti. çevredeki vatandaşlar teşekkür etti. Daha önce başıma gelmedi ama Heimlick Manevrasının eğitimi iki yerden almıştım" diye anlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Güvenlik Kamerası Beşiktaş 3.Sayfa Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title