Haberler

Yasa Yetişirse Ölümü Ertelenecek

Güncelleme:

İtalya Gündeminin Bir Süredir İlk Sırasını İşgal Eden Bitkisel Hayattaki Eulana Englaro'ya Ötanazi Uygulamasını Engelleme Girişimi, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile Başbakan Silvio Berlusconi'yi Karşı Karşıya Getirdi.

İtalya gündeminin bir süredir ilk sırasını işgal eden bitkisel hayattaki Eulana Englaro’ya ötanazi uygulamasını engelleme girişimi, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile Başbakan Silvio Berlusconi’yi karşı karşıya getirdi.

Ötenazi için Udine’deki La Quiete hastanesine getirilen Eulana, önceki sabah ölmesi için beslenmesi kademeli olarak azaltıldı. Eulana’nın yaşamını sürdürmesi için Sağlık Bakanlığı’nın çıkarttığı ötenaziyi yasaklayan kararnameyi Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano "Anayasa’ya uymayan bir girişim ve güçler dağılımına aykırı" diye niteleyerek imzalamayacağını söyledi ve yasanın önce mecliste onaylanmasını istedi. Bunun üzerine Başbakan Berlusconi kabinesi bütün gece saate karşı çalışarak, gerekli yasa tasarısını hazırlayıp jet hızıyla senatoya gönderdi. Berlusconi, yapay beslenmesi yavaşlatılan ve ölüme terk edilen Eulana’yı yaşatmak için, üç günde yasa tasarısının parlamentodan geçeceğini ve Cumhurbaşkanı’nın da imzası ile uygulamanın durdurulacağını ümit ettiğini söyledi. Napolitano’nun bir veto hakkı var. Yasa çıkarsa 17 yıldır ölmeyi bekleyen 38 yaşındaki Eulana, bitkisel hayata devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title