Haberler

Yargılanan Son Paşa da Beraat Etti

Msb Dış Tedarik Başkanı Olarak Görev Yaptığı Dönemde "Görevi Suistimal' Suçunu İşlediği İddiasıyla Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde Yargılanan Emekli Tümgeneral Oktay Alnıak Beraat Etti. Alnıak'ın Beraat Etmesinin Ardından Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde Yargılanan General Kalmadı.

Milli Savunma Bakanlığı Dış tedarik Başkanı olarak görev yaptığı dönemde "Görevi suistimal' suçunu işlediği iddiasıyla Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanan emekli Tümgeneral Oktay Alnıak beraat etti. Alnıak'ın beraat etmesinin ardından Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanan general kalmadı. Genelkurmay Askeri Mahkemesi, verdiği beraat kararında, Alnıak'ın suç teşkil eden bir eylemine rastlanmadığını belirtti.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün soruşturma izniyle MSB Dış Tedarik eski Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Oktay Alnıak ile aralarında albay-yarbay ve işadamı Metin Kalkavan'ın da bulunduğu 15 sanık hakkında dava açılmıştı. Yapılan yargılamada Hazine zararı ve Alnıak'ın malvarlığında artış tespit edilememişti.

Milli Savunma Bakanlığı Dış Tedarik eski Daire Başkanı Emekli Tuğgeneral ve Profesör Oktay Alnıak'a, uluslararası deniz taşımacılığı ihalelerinde usulsüzlük iddiasıyla dava açılmıştı. Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerden alınan askeri mühimmatların Türkiye'ye deniz yolu ile getirilmesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığı tespitinde bulunan Genelkurmay Askeri Savcılığı, usulsüzlük yaptığı iddia edilen kişilerden birinin general olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ten izin istemişti. Özkök, emekli Tuğgeneral Oktay Alnıak için 2003 yılında soruşturma izni vermişti.

Yapılan yargılama sonrası beraat eden Alnıak'ın ardından Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanan paşa kalmadı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, göreve geldikten sonra hiçbir paşa hakkında yargılama izni vermediği öğrenildi. (ANKA)

(YG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title