Haberler

Wt: "Gül'ün Ziyareti Washington'un Kürtleri Uyarması İçin Fırsat"

Washington Times Gazetesi, Türklerin, Kürt Bölgesel Yönetiminin Kontrolündeki Kuzey Irak Bölgesinde Barınan PKK Tarafından Kuşatıldıklarına İnanmalarının Anlaşılır Olduğu Yorumunu Yaptı. Gazetede, "Sayın Gül'ün Ziyareti, Washington'un Irak'lı Kürt Arkadaşlarının PKK Konusunda Bahaneler Üretmek İçin Zamanın Geçtiğini Hatırlatmak Açısından Bir Fırsattır" Diye Yazdı.

Türklerin, Kürt Bölgesel yönetiminin kontrolündeki Kuzey Irak bölgesinde barınan PKK tarafından kuşatıldıklarına inanmalarının anlaşılır olduğu belirtildi. Washington Times gazetesi, "Sayın Gül'ün ziyareti, Washington'un Irak'lı Kürt arkadaşlarının PKK konusunda bahaneler üretmek için zamanın geçtiğini hatırlatmak açısından bir fırsattır" diye yazdı.

    Washington Times gazetesi, "Washington, Ankara ve PKK" başlığını taşıyan başyazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasım'da Beyaz Saray'da Başkan Bush ile görüşme gerçekleştirdiğini anımsatarak görüşmede Bush'un PKK'yı ortak düşman olarak tanımladığını, Türkiye'ye "gerçek zaman" istihbarat paylaşımına söz verdiğini ve PKK üslerine karşı operasyonların yapılmasını kabul ettiğini kaydetti. Gazete, "Bu desteğin karşısında Türk ordusu Washington'a operasyon sırasında Irak topraklarında kalmama ve sivillere zararı sınırlamaya çalışmaya söz verdi" diye kaydetti.

"İki demokratik müttefik arasındaki ilişkiler 5 yıl önce Amerika'nın Saddam'ı devirme operasyonunda Türkiye'nin kuzey cephesini açmayı reddetmesiyle zarar görmüştü" denilen makalede "O zamandan beri ilişkiler, Washington'un, başta Sayın Barzani olmak üzere, Iraklı Kürtlerden sorumlu hareket etmesini ve kontrolündeki topraklarda PKK'ya güvenli yer vermeyi reddetmesini talep etmeye yanaşmaması nedeniyle daha da zayıfladı" ifadesi kullanıldı.

-PKK LİDERLERİNİN FOTOĞRAFLARI

ABD'li gazete, "Sayın Gül'ün Washington ziyaretinin, Iraklı Kürtlerin üzerinde PKK'yı ret etme konusundaki baskıyı artırmak için fırsat oluşturması gerektiği" yorumunu yaptı ve "Şimdi Barzani'nin hareket zamanı. Türk yetkililer PKK liderlerinin Erbil'deki hastanelerde tedavi gördüğüne ve Barzani muhitiyle restoranlarda toplantı yaptığına dair fotoğraflar bulunduğunu söylüyorlar" diye yazdı.

Bu arada, gazete,düşünce kuruluşu American Enterprise Enstitüsü'nden Micheal Rubin'in, "En kaygı verici, PKK'lıların Türk ordusuna yönelik 21 Ekim saldırısının, ABD Özel Kuvvetlerinin, Sayın Barzani'nin peşmergelerine öğrettiği taktiklerin bir yansıtması oluşudur" değerlendirmesini aktardı.

ABD'nin Türkiye'nin geniş kapsamlı sınır ötesi operasyonlar yapmasını önlemek için ellerinden geleni yapmasının bir öncelik olarak kalması gereğini savunan gazete, "Ancak Amerika'nın Kürt Bölgesel Yönetimindeki müttefiklerinin kendilerine düşeni yapma zamanı çoktan geçti. Sayın Gül'ün ziyareti, Washington'un Iraklı arkadaşlarının PKK konusunda bahaneler üretmek için zamanın geçtiğini hatırlatması açısından bir fırsattır" diye kaydedildi.(ANKA)

(OLC/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title