Haberler

Washıngton'daki TBMM Heyeti Temaslarını Değerlendirdi

ABD Temsilciler Meclisi'ne Sunulan Ermeni Tasarısına İlişkin Türk Halkının Hassasiyetini İletmek Üzere Washington'da Bulunan TBMM Heyeti, Düzenledikleri Basın Toplantısında Temaslarını Değerlendirdi. AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Heyetin Temaslarında Söz Konusu Tasarının Geçmesi Durumunda Neler Olabileceğini Amerikalı Siyasilere Anlattıklarını Söyledi. CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ...

ABD Temsilciler Meclisi'ne sunulan Ermeni tasarısına ilişkin Türk halkının hassasiyetini iletmek üzere Washington'da bulunan TBMM heyeti, düzenledikleri basın toplantısında temaslarını değerlendirdi. AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, heyetin temaslarında söz konusu tasarının geçmesi durumunda neler olabileceğini Amerikalı siyasilere anlattıklarını söyledi. CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ise, tasarı geçerse, Türk-Amerikan ilişkilerinin zarar göreceğini ifade etti.

Dişli, TBMM heyetinde yer alan AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt ve CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ile Denizli Milletvekili Mehmet Nessar ile birlikte Washington'da düzenledikleri basın toplantısında soruları yanıtladı. Heyette yer alan AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'ın, kayınvalidesinin vefatı nedeniyle Türkiye'ye erken döndüğü belirtildi. Geçen hafta içinde TBMM heyeti, ABD Temsilciler Meclisi'nden 9 milletvekiliyle bir araya geldi, Musevi lobisi ve düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü ve ayrıca ABD Savunma Bakan yardımcısı Eric Edelman, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya ile ilişkilerden sorumlu dairenin üst düzey yetkililerinden Matt Bryza ile temasta bulundu.

Şaban Dişli, "ABD başka ülkelerden daha farklı, dünyanın merkezi. Buradaki sıkıntı bizi üzer" dedi. Dişli, "tabii tehdit söz konusu değil. Biz düşüncelerimizi ifade ettik" dedi. Topyekün bir mücadelenin gerektiğini vurgulayan Dişli, "bu çok ciddi bir konu. Tarihimize sürülmeye çalışılan bir leke" dedi ve bu ay içinde Washington'a gelecek iki ayrı TBMM heyetinin de topyekün mücadelenin parçası olarak, Türk halkının görüşlerini Amerikalı milletvekillerine ileteceğini kaydetti. ABD kongresinde bu tasarının kabul edilmesi durumunda Türkiye'nin nasıl bir önlem alacağı, TBMM'nin de "Kızılderili soykırımını" kınayan bir tasarıyı kabul etmeyi düşünmesinin söz konusu olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Dişli, "geçerseyi, akla getirmek istemiyoruz. Kalıcı çözüme çalışıyoruz" dedi. Tasarının geçmesi ihtimalinin yüksek olduğunun işaret edilmesi üzerine Dişli, "Durum tabii ki kötü. Allah korusun, tasarı geçerse getireceği sonuçlar açısından" yanıtını verdi.

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ise farklı bir süreçle karşı karşıya kalındığını belirterek, ABD kongresindeki 12 yıllık Cumhuriyetçi Parti egemenliğinin değiştini söyledi. Koç, tekrar tekrar ısıtılan karar tasarılarının çok farklı bir noktaya taşınabileceğini ifade ederek, "Bu çabalar hızlanacaktır. Tasarının fanatik taraftarı var. Arkadaşı imzaladığı için imzalayan var. Hiç fikri olmayan var. İnce bir çalışma lazım. Geçtiği takdirde Türk-Amerikan, Türk-Ermeni ilişkilerinde yaratacağı zararı anlatmaya çalıştık. Eğer geçerse, Türk-Amerikan ilişkileri bundan zarar görecektir" diye konuştu. Haluk Koç, "Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden PKK'nın, ABD kontrolündeki bir kara parçasından Türkiye'ye saldırılarına ABD'nin kayıtsızlığından Türk halkı şikayetçi. Üzerine karar tasarısı geçerse Türk kamuoyundaki bu olumsuzluk artarak devam edecek" dedi. Koç, "Ne tesadüftür ki, bu kez ABD Savunma Bakan yardımcısı sıfatını taşıyan Edelman ile yine 1 Mart tarihinde bir araya geldik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title