Haberler

Viyana: Avusturya'da Kurban Bayramı

Avusturya'da Yaşayan Gurbetçilerimiz de, Kurban Bayramı'nı Bugün Kutlamaya Başladı.

Avusturya'da yaşayan gurbetçilerimiz de, Kurban Bayramı'nı bugün kutlamaya başladı.

Sabahın erken saatlerinde Diyanet İşleri Bakanlığı'na bağlı Avusturya-Türk İslam Birliği'nin (ATİB) Merkez Camisi'ni dolduran Müslümanlar, bayram namazı öncesinde Kurban Bayramı'nın önemini anlatan bir hutbe dinledi. Daha sonra vatandaşlarımız, hep beraber bayram namazı kıldı. Namazın ardından cami bahçesinde bayramlaşan vatandaşlarımız, hasret giderme fırsatını da yakaladı. Bu yıl yeni yıl tatilinin Kurban Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle gurbetçilerimizin, bayram namazına katılımının daha yüksek olduğu gözlendi. Gurbetçilerimiz bayramlaşmanın ardından kurbanlarını kesmek üzere mezbahanelerin yolunu tuttu.

ATİB Merkez Camisi İmamı İdris Demirbaş, "Kurban Bayramı'nın ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah'tan temenni ediyorum. Avrupa'da geçirilen bayramlar Türkiye'den farksız; ama hasret var, gurbetlik var. Buna rağmen vatandaşlarımız ve İslam lemi bayramı en güzel şekilde, huzur içinde bayramlarını geçiriyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title