Haberler

Vısa Europe ve Ziraat Bankası'ndan Dünyanın Vısa Paywave Özellikli İlk Temassız Ticari Kredi Kartı: Ziraat Kobikart

BASIN BüLTENİDİR.

BASIN BüLTENİDİR.

Avrupa’nın lider ödeme sistemi Visa Europe ve Ziraat Bankası işbirliği ile dünyanın Visa payWave özellikli ilk temassız ticari kartı KOBİ’lerin kullanımına sunuldu. KOBİ’ler için nakit ve bozuk paraya hızlı ve pratik bir alternatif oluşturan Visa payWave temassız özellikli ticari kredi kartı ile banka kartlarının ATM’lerde sağladığı avantajları birleştiren çok fonksiyonlu Ziraat KOBİkart, aynı zamanda KGS özelliği sayesinde köprü ve otoyollardan hızlı ve kolay geçiş imkanı da sağlıyor.

Ziraat KOBİkart’ın ticari kart kullanımına hareketlilik getireceğine inandıklarını belirten Visa Europe Türkiye ülke Direktörü Nur Öztin Kurak ”Geçtiğimiz yıl yaşadığımız ekonomik yavaşlama döneminde ticari kartlar, özellikle küçük işletmeler için bir finansman aracı haline geldi. 2009 yılı verilerimize göre, ticari kartların alışverişte kullanım hacmi % 25 artışla 6 milyar TL’ye, işlem adedi ise % 15 artışla 16 milyona ulaştı. Yüksek montanlı ticari harcamaların yanı sıra, temassız özelliği sayesinde KOBİ’lerin düşük tutarlı harcamaları için pratik ve güvenli bir alternatif sunan Ziraat Visa KOBİkart, işletmelere günlük ihtiyaçlarını hızlı ve takip edilebilir bir şekilde temin etme imkanı sunacak” dedi.

Ziraat Bankası Ticari Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Akbaş ise, “Ziraat KOBİkart almak isteyen KOBİ’lerin Ziraat Bankası şubelerine başvurabileceğini, yenilikçi özellikleri, operasyonel kolaylığı bulunan Ziraat KOBİKarta sahip işletmelerin, kartın sağladığı kolaylıklar ve avantajların yanında kart sahiplerinin Ziraat Bankasından yapacakları bankacılık işlemlerinde indirimli komisyon avantajından da faydalabileceklerini” ifade etti.

Visa Europe tarafından Türkiye’de küçük ve orta ölçekli işletmelerin ticari kredi kartına yaklaşımını ölçümlemek amacıyla yaptırılan araştırmanın sonuçlarına göre, KOBİ’ler halen ödemelerini % 40 oranında nakit ile yapıyor. Nakit ile yapılan düşük tutarlı ödemelerin temassız ticari kredi kartı ile yapılması ise şirket harcamalarını ekstre üzerinden takip edilebilir hale getirdiğinden şirket giderlerinin daha etkin yönetilmesini ve maliyetlerin azaltılmasına destek oluyor. Temassız ticari kredi kartları şirketlere araç yıkamadan benzin almaya, öğlen yemeği, mutfak ve kırtasiye harcamalarından gazete alımları gibi günlük alışverişlere varan geniş bir yelpazede kullanım alanı sunuyor. Ziraat KOBİkart, Visa payWave temassız özelliği sayesinde işletmelerin düşük montanlı alışverişleri için nakite alternatif güvenilir bir ödeme imkanı sunuyor.

Halen Türkiye’de kullanımda olan 1,2 milyon Visa markalı ticari kart, şirketlerin harcamalarını elektronik ortamda izlemelerini ve denetlemelerini sağlıyor. Bu sayede şirketler, işlemlerini ve muhasebe faaliyetlerini daha hızlı ve daha kolay gerçekleştirebiliyor.

Visa Europe Türkiye Hakkında

Visa Europe altında faaliyet gösteren Visa Türkiye, Avrupa’nın en büyük ikinci pazarını oluşturuyor. Geliştirdiği yeni teknolojiler ve ödeme sistemlerindeki temassız kart uygulamalarıyla sektöre öncülük eden Visa Türkiye, 24 üye bankasıyla faaliyet gösteriyor. Türkiye’de Aralık 2009 sonu itibariyle 24 milyon kredi kartı, 39 milyonu banka kartı ve 1 milyon ticari kart olmak üzere toplam 64 milyon Visa markalı kart ve 1 milyon 738 bin satış terminali bulunuyor. Türkiye’deki tüketici harcamalarındaki payı Eylül 2009 itibariyle yüzde 14,1 olan Visa’nın, bir yılda Visa kartlarıyla yapılan alışveriş ve nakit çekim işlemlerinin toplam kulanım hacmi 218 milyar TL’den oluşuyor. Türkiye'de de en çok tercih edilen ödeme kartı markalarından biri olan Visa, Türkiye’deki faaliyetlerini Visa Europe’un 1994 yılında kurduğu İstanbul Temsilcilik Bürosu ile sürdürüyor. Daha fazla bilgi için: http://www.visa.com.tr

Ziraat Bankası Hakkında

Türkiye’de bankacılık sektörüne yön veren Ziraat Bankası’nın temelleri 1863 yılına dayanmaktadır. Vizyonunu ”sektördeki lider rolünü güçlendirerek rakiplerin örnek aldığı, Türkiye’de ve dünyada yaygın, güvenilir ve kaliteli hizmet sunmak” olarak tanımlayan Ziraat Bankası’nın 2010 yılı mart ayı itibariyle 2 milyon 700 bin kredi kartı ve 14 milyon 350 bin ATM kartı bulunmaktadır. Gelişen teknolojiyle beraber bankacılığı yeniden tasarlayan Ziraat Bankası 2009 yılında sektörde devrim yaratan “İnsansız Banka Şubesi” VTM (Video Teller Machine) projesini hayata geçirmiştir. Ziraat Bankası, yurt genelinde 1319 şube (ÖİM- büro dahil) yurtdışında ise 17 ülkede 65 noktada toplam 22.283 personeliyle müşterilerine geniş bir yelpazede kaliteli ürün ve hizmetler sunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için: http://www.ziraatbank.com.tr

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title