Haberler

Türkiye Kendi Kan İlacını Üretmeye Hazırlanıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık'ın konuşması Türkiye kendi kan ilacını üretmeye hazırlanıyor Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kınık, Türkiye'yi kan ilacı konusunda dışa bağımlılıktan kurtaracak plazma fraksinasyon fabrikasının bu yıl kurulacağını bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık'ın konuşması Türkiye kendi kan ilacını üretmeye hazırlanıyor

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kınık, Türkiye'yi kan ilacı konusunda dışa bağımlılıktan kurtaracak plazma fraksinasyon fabrikasının bu yıl kurulacağını bildirdi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kan ilacı için yıllardır milyarlarca dolarlık ithalat yaptığını ve bu alanda tamamen dışa bağımlı olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı ve "kan endüstrisi" ile ortak yürütülen çalışmayla kurulacak plazma fraksinasyon fabrikasıyla Türkiye'nin kan ilacı konusunda dışa bağımlılığının sona ereceğine dikkati çeken Kınık, şunları kaydetti:

"Uzun yıllardır gündemde olmasına rağmen bir türlü kurulamayan plazma fraksinasyon fabrikasını 2016 yılında kurarak Türkiye'nin ihtiyacı olan ve en fazla kullanılan kan faktörleri, immün globin ve albümin gibi ilaçların üretimini gerçekleştireceğiz. Bu ilaçlar serum şeklinde olup, başta kanser olmak üzere bir takım doğuştan gelen hastalıklar, kan hastalığı, yanıklar ile enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde çok önemli bir yere sahip. Sadece insan kanından üretilebilen bu ilaçlar konusunda dışa bağımlıydık. Bu anlamda artık Türkiye'de üretmeye başlayacağız."

Fabrikanın ihtiyaç duyduğu ham maddenin kan plazması olduğunu belirten Kınık, Türkiye genelinde plazma aferez merkezleri açarak bağış toplayacaklarını ifade etti.

Üretim başladıktan kısa bir süre sonra fabrikanın kurulum maliyetini karşılayabilecek hale geleceklerini söyleyen Kınık, Türkiye'nin sağlık alanındaki ithalatının azalmasına katkı sağlayacaklarını, aynı zamanda milli bir kan endüstrisine sahip olunacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Sağlık

Türk Kızılayı Türkiye Kınık Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title