Haberler

TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyeleri Ukrayna'da

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Ukrayna'daki krizin uluslararası hukuka dayalı bir yöntemle çözülmesi gerektiğini belirterek, "Minsk Anlaşmasının uygulanmasını kritik önemde görüyoruz ve bu yöndeki çabaları destekliyoruz.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Ukrayna'daki krizin uluslararası hukuka dayalı bir yöntemle çözülmesi gerektiğini belirterek, "Minsk Anlaşmasının uygulanmasını kritik önemde görüyoruz ve bu yöndeki çabaları destekliyoruz." dedi.

Komisyon Başkanı Beyazıt ile komisyon üyeleri Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Petrenko ile Kiev'de bakanlık binasında görüştü.

Beyazıt burada yaptığı konuşmada bir dost, stratejik ortak ve komşu ülke olarak Ukrayna ile Türkiye'nin ilişkilerinin oldukça önemli olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin her anlamda geliştiğini ve derinleştiğini belirten Beyazıt, özellikle savunma sanayi noktasında ilişkiler bakımından iyi bir noktada olunduğunu kaydetti.

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediklerini söyleyen Beyazıt, "Ukrayna'daki sorunun uluslararası hukuka dayalı bir yöntemle çözüme ulaşmasını istiyoruz. Minsk Anlaşmasının uygulanmasını kritik önemde görüyoruz ve bu yöndeki çabaları destekliyoruz." dedi.

Kırım konusunun uluslararası gündemde tutulması için çaba gösterdiklerini belirten Beyazıt, "Kırım'ın ilhakını asla tanımıyoruz. Kırım'da yaşayan Kırım Tatar soydaşlarımızın can güvenliklerinin teminine hak ve menfaatlerinin korunmasına da ayrıca önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 15 Temmuz'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi esnasında ilk destek açıklamasını yapan ülkelerden birisinin Ukrayna olduğunu hatırlatan Beyazıt, milletvekilleri olarak Ukrayna'ya müteşekkir olduklarını ifade etti.

Örgütün Ukrayna'daki yapılanması hakkında ilgili makamlara sürekli somut ve ayrıntılı bilgi verildiğini söyleyen Beyazıt, bu çerçevede bazı iade ve geçici tutuklama konularındaki taleplerin hızlı bir şekilde Ukrayna makamlarınca karşılandığını vurguladı.

Türkiye ile Ukrayna arasında son derece ivme kazanan ilişkilerin savunma sanayi alanında çok daha ileri boyuta ulaştığını kaydeden Beyazıt, "Savunma Sanayi Müsteşarlığı koordinasyonunda yapılan çalışmalar neticesinde iki ülke arasında ortak faydaya dayalı ortak geliştirme, üretim başta olmak üzere işbirliği projeleri sunulmuştur. Ukrayna ile zırhlı araç motoru, tanklar için aktif ve reaktif koruma sistemleri, İHA sistemleri ve motorlar konusunda işbirliği çalışmaları sürdürülmektedir." şeklinde konuştu.

Beyazıt, Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili de Petrenko'ya kısa bilgi verdi.

Görüşmeye, TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın ve Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title