Haberler

Suruç ve Diyarbakır'ı Kana Bulayan Bombacılar Arkadaş mı?

Güncelleme:

Suruç'u kana bulayan Adıyamanlı Ş.A.A.'nın, Diyarbakır HDP mitingindeki saldırıyı düzenleyen Orhan Gönder'le aynı dönemde IŞİD'e katıldığı ve birbirlerini tanıdıkları ileri sürüldü.

Suruç'ta Amara Kültür Merkezi'nde canlı bomba saldırısını düzenleyenin kimliğine ulaşıldı. Emniyet birimleri, elde edilen delillerden yola çıkılarak saldırıyı Adıyaman nüfusuna kayıtlı Ş.A.A'nın düzenlediğini değerlendiriyor.

Ş.A.A.'nın, 5 Haziran'da Diyarbakır düzenlenen HDP mitingindeki kanlı saldırıyı düzenleyen Orhan Gönder'le aynı dönemde IŞİD'e katıldığı ve birbirlerini tanıdıkları da ileri sürülüyor.

Patlamanın ardından polis, olay yerinden çok sayıda delil topladı. Delillerin incelemesinin ardından bütünüyle parçalanmış bir erkek cesedine ait yarı kafatası ve bir kol bulundu. Bombanın etkisiyle parçalandığı değerlendirilen bu kişi üzerinde yoğunlaşan ekipler, bu kişinin Adıyaman nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Ş.A.A., olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Cesede ait dokular, Diyarbakır ve Ankara'ya gönderilirken, DNA karşılaştırması için Adıyaman'da oturan ailesinden de doku örneği alındığı öğrenildi. Ş.A.A.'nın nüfus kağıdının olay yerinde bulunduğu da iddia ediliyor.

ADRES SORMUŞ

Ş.A.A.'nın, kardeşi Y.A. ile Ocak 2014'te Adıyaman'dan ayrıldığı ve Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldığı öne sürülüyor. Ş.A.A.'nın Diyarbakır'daki HDP mitingine bombalı saldırı düzenleyen Orhan Gönder ile aynı dönemde IŞİD'e katıldığı ve birbirlerini tanıdıkları da iddia ediliyor.

Saldırı günü Suruç'a geldiği belirlenen Ş.A.A.'nın adres sorarak Amara Kültür Merkezi'ne gittiği, polisin üç noktada görüntüsüne ulaştığı kaydedildi. Ş.A.A.'nın bağlantıları, Türkiye'ye ne zaman giriş yaptığı, nerede kaldığı sorularına cevap aranıyor. Emniyet birimleri, saldırıda kimliği belirlenemeyen bir erkek ve bir kadına ait ceset olduğunu belirttiler. Erkek cesedinin canlı bomba olarak tahmin edilen Ş.A.A. olduğu, kadının da ikinci bir canlı bomba olarak olay yerine gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Cesetten alınan DNA örneklerinin Adli Tıp Kurumu incelemesinin devam ettiği öğrenildi.

AYNI DÜZENEKLER

Suruç ile Diyarbakır saldırısı arasındaki bağlantı da incelenirken, her iki saldırıda da demir bilyelerle güçlendirilmiş TNT patlayıcı kullandığı belirlendi. Diyarbakır'daki bomba telefon bağlantılı düzenekle patlatılırken, benzer düzeneğin canlı bomba tarafından tetiklenerek kullanıldığı bildirildi. Toplanan deliller Ankara ve Diyarbakır'daki polis kriminal laboratuvarına gönderildi. Yapılan ilk değerlendirmede saldırının Diyarbakır'daki HDP mitingine yönelik saldırıyla bağlantılı olduğu, bombaların aynı düzenek ve malzemelerden hazırlandığı belirlendi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Adıyaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (20)

harputlu:

ey HDP öldürende siz ölende , niye sağ solu ortalı yakıp yıkıyorsunuz utanın biraz niye kınamıyorsunuz, siz devlet olsanız zaten bir birinizi katledirsiniz size oy verenler çoook düşünmesi ni tavsiye ederim

15
8
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

Türkiye sömürge koridoruna karşı çıkınca Amerikan İttifakı bir yandan piyon pkksı bir yandan piyon işiti bir yandan piyon solu ile çok yönlü saldırıya geçti. Tabi bu arada pkk hedef yanılmak için bir dönem işitle bağlantısı olmuş ruh hastalarını ve kobanide ele geçirdiklerini kendi tabanını tahrik etmek için eylemlerde kullanma politikası izlemeye başladı.

17
0
yanıtYanıtla
gerçekçi:

bunlar HDP nin oyunu bukadar israile bağlı kalacağına birazda türkiyeye bağlı olsanız da beraberce kalkınalım kendi milletini katledecek kadar aşşalıksınız

10
5
yanıtYanıtla
erenler:

Işid saldırıyor mağdur hdp oluyor.

12
1
yanıtYanıtla
ABOVVV:

anlamadıgım memlekettekı coluk cocugun oyuncak gıyecek derdı bıttıde sadece kobanımı kaldı. once ulkemızdekı cocuklar sevınsın once burayı kalkındırın bıseyler yapacak gucunuz varsa . . .

6
6
yanıtYanıtla
Songül62:

ölende öldürende benden değildir. Kahrolsun terör.

8
2
yanıtYanıtla
Laikkk hukukunn üstünlügüü:

Akp Icin ISit devleti kürtlerdenn dahaa iyi Birliktee calisiyorrlarr birliktee Seriatiii getirirsinizz

6
3
yanıtYanıtla
SimurgMobil-IOS:

Hdpkk şimdiye kadar Adıyaman'da istediğini elde edemeyince Orayı da karıştırmanın yolunu buldu bazen çocukça iddalarla iki saldırıyıda beden Adıyamanlı yaptırsınlar her fırsatta hafife alınmaması gerektiğini söyledikleri ışidi hafife almak olmuyor mu

4
3
yanıtYanıtla
Diyarbakirli:

Cehennemde de beraber yanarlar

7
0
yanıtYanıtla
azra:

Ş. A. A da neymiş. . Adı neyse yazılsın kardeşim, bu nedir yani. .

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title