Haberler

Lucescu sitem etti: Bir teşekkürü hak etmiyor muyum?

Güncelleme:

A Milli Takım'ın eski Teknik Direktörü Lucescu, "Tamam, belki çok başarılı olmadım. Ancak bu pırıl pırıl kadronun temelini atan bir futbol adamı olarak, küçük bir teşekkürü hak etmiyor muyum?" diyerek sitemde bulundu.

A Milli Takım'ın eski Teknik Direktörü Lucescu, kendisini eleştirenler, A Milli Takım, EURO 2020, Şenol Güneş ve öenmli birçok konuda açıklama yaptı. Deneyimli hoca özellikle kendisini eleştirenlere, "Tamam, belki çok başarılı olmadım. Ancak bu pırıl pırıl kadronun temelini atan bir futbol adamı olarak, küçük bir teşekkürü hak etmiyor muyum?" sözleriyle sitem etti.

İşte Lucescu'nun birçok konuda yaptığı önemli açıklamalar:

"Gelişim zamansızdı. Ben Türk Milli Takımı'nı Ukrayna maçından (2 Eylül 2017) iki hafta önce aldım. Çok önemli bir maçtı ve tecrübeli oyuncularla oynamaya karar verdim. Çünkü yeni çıkan genç oyuncuları tanımıyordum. Benim için zordu çünkü İstanbul takımları, genç Türk oyuncuları kullanmıyordu. Bu durumda onları direkt alıp kadroya sokmak zordu. Uzatmayalım, Arda Turan ile konuştum, Burak Yılmaz'a gittim. Selçuk İnan, Mehmet Topal'la bir takım kurma konusunu konuştuk uzun uzun... Ukrayna maçını kaybettik, Hırvatistan maçını kazandıktan sonra, İzlanda maçı öncesi FIFA beni cezalandırdı. Bana kendimi savunma hakkı bile vermedi. Teknik direktörü kenarda olmayan bir takım, şefsiz orkestraya benzer. Takım kendi bildiğini yapar.. Ve bu şartlar altında İzlanda maçını kaybettik."

"BAŞKAN 'ARKANDAYIM' DEDİ"

"Bu maçtan sonra işlerin yürümediğini gördüm ve köklü bir değişime gerek duyduğumuza karar verdim. Başkanımız Yıldırım Demirören ile buluştum. Kendisine takımı yepyeni genç oyuncularla değiştirmemiz gerektiğini, ama bunun kısa vadede başarı için risk de taşıdığını da ilettim. Başkan, çok cesur bir duruş gösterdi ve 'Tabloyu ben de görüyorum. Bunu yapalım. Arkandayım hocam' dedi. Ama bir terslik vardı. Genç yetenekler vardı ama kulüplerinde oynamıyorlardı. FIFA bir araştırmasında genç yetenekleri çıkarma ve onlara şans vermede Türkiye'yi son sıralarda gösteriyordu. 28 yaş sınırı baz alınan bir başka araştırmada Kıbrıs ile birlikte en yaşlı ülke takımıydık."

"ALT LİGLERDE BÜYÜK BİR TARAMA YAPTIK"

"Ocak ayında Antalya'ya iki kez gittim, teknik direktörlerle görüştüm. Gençlere şans verilmesinin önemini anlattım. Türk futbolundaki tecrübelerimi anlattım. Galatasaray'da iken, Dünya 3.'sü olduğumuz kadroda tam 8 oyuncum vardı. Süper Kupa'yı yine Türk oyuncularımla aldık. Fatih Terim, UEFA Kupası'nı alırken Türk futbolcuların muazzam bir katkısı vardı. Alt ligler dahil olmak üzere büyük bir tarama yaptık. Onlara forma şansı verdik, parlattık."

"ZEKİ'Yİ KAÇIRMAYIN DEDİM KİMSE DİNLEMEDİ"

"Mesela Zeki Çelik... Zeki alt ligden geldi, çok da başarılı oldu. Türk Başkanlara, 'Bu adamı kaçırmayın' dedim ama kimse dinlemedi. Bakın şimdi ne durumda! Şimdiki kadroya, başardıklarına bakıyorum ve diyorum ki; Türk Futbolu'nun geleceği iki yıl öncekinden çok ama çok daha parlak.. Ve kendi tarafımda geriye dönüp baktığımda kendimi başarılı görüyorum. Bıraktığım tabloyla gurur duyuyorum. Futbolculardan, ülkeme döndüğümde beni mutlu eden telefonlar aldım. Sağolsunlar oyuncularımın çoğu beni arayıp teşekkür etti."

Lucescu sitem etti: Bir teşekkürü hak etmiyor muyum?

"ÇAĞLAR, MERİH VE DİĞER İSİMLERLE HEP KONUŞTUK"

"Gençlik operasyonuna ek birkaç şey söylemek gerekirse; Merih Demiral, Kenan Karaman, Berkay Özcan, Suat ve Salih ile defalarca konuştum. Onların Türk Milli Takımı'nın formasını giyebileceklerine inanmaları gerekiyordu. İrfan'ı ilk kez Milli Takım'a çağırdım. Çağlar Söyüncü'yü de unutmayalım. Kendi takımında 1 sene oynamadı. Leicester'ın hocası ile defalarca konuştum. Kendisinden de pes etmeyip hazır olmasını istedim. Çağlar, Merih ve diğer oyuncular, hep diyalog halindeydik.. Ve bakın şimdi, kariyerlerinde büyüleyici bir perde açıldı. O kadar çok şey yaptım ki medya bunu görmedi, bilmedi. Belki 4-4'lük işler yapmadım, belki çok başarılı olamadım ama çalıştım, çok çalıştım..."

ŞENOL GÜNEŞ İÇİN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

"Şenol Güneş'e özel bir sayfa açmak istiyorum. Çok zeki ve çok çalışkan bir futbol adamı. Yaptıkları işler ortada. Sağolsun benim bıraktığım düzeni bozmadı, üzerine çok büyük artılar getirerek müthiş bir başarıya imza attı. Tebrik ediyorum. Aramızın iyi olduğunu da düşünüyorum. Kendisine saygım büyük. Tecrübesiyle 2020'de de başarılı olacağına inanıyorum, ona bol şans diliyorum. Türk taraftarlarının da finallerde inanılmaz katkı vereceklerine inanıyorum. Çoğu ülkede olmayan bir bağlılıkları var takımlarına. Hangi ülkede olursa olsun, büyüleyici bir atmosfer yaratacaklarına inanıyorum."

"TÜRKİYE 2020'DE BAŞARILI OLACAKTIR"

"EURO 2020 finallerinde Türkiye'ye yürekten başarılar diliyorum. Başarılı olacaklardır. Merih, Cengiz Ünder, Çağlar, Hakan Çalhanoğlu, Okay, Zeki, İrfan ve adını sayamadığım bu genç oyuncular turnuvada harika işler yapacaktır. Onları Avrupa'da kazanırken görürken çok gururlanacağım. Unutmadan Emre Akbaba'ya bir paragraf açmak istiyorum. Galatasaray'da ağır bir sakatlık geçirdi. Sahalara daha da güçlü dönmesini diliyorum. Çok iyi ve çok özel bir oyuncu. Bu seviyeleri fazlasıyla hak ediyor."

"YABANCI OYUNCULAR SENİ YUKARI ÇEKMELİ"

"Büyük kulüplerle ilgili anlayamadığım bir şey var. Neden kadrolarının neredeyse tamamı yabancı oyunculardan oluşuyor. Evet iyi yabancı oyuncuları Türkiye'de izleyelim. Taraftar için yayıncı kuruluş için elbette bu harika. Avrupa Kupaları'nda minimum ilkbaharı görüyorsan olur. Yabancı futbolcu, seni Avrupa'da yukarı çeken oyuncudur, Türkiye'deki yarış değil, Avrupa'daki önemli. 32 yaşını geçmiş oyuncuyu büyük paralar vererek almak ve onlardan Avrupa'da verim alamamak. Normal değil. 4-5 tane yetenekli Türk genci o takımda direkt oynayamayacaksa, neden bu yatırımlar!"

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mircea Lucescu Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (23)

DERBEDER CİMBOMLU:

SANA TEŞEKKÜR, ŞENOL HOCAMIZA TAKDİRLERİMİZİ SUNARIZ. .

25
6
yanıtYanıtla
ASLANSARAY:

Hayir etmiyorsun sen ordayken takim dagilmisti kusura bakma ama biz seni kovana tessekkür ederiz.

8
23
yanıtYanıtla
Burak:

Şaka gibi , takımın temelini attım demiş.

6
19
yanıtYanıtla
Teşekkürler:

Defolup gittiğin için

7
16
yanıtYanıtla
Enver Paşa:

Sanki bedava çalışıtı .o kadar sitem etti Türk oyuncu yok,ben nasıl takımı kuracağım dedi durdu.önüne gelene yenildi. Şu an başımızda olsa grupdan da cikamazdik. Bide teşekkür bekliyormuş. ... ŞENOL GÜNEŞ, güneş gibi doğdu O Milli takımİrade aldı ve bu duruma getirdi. Helal Sana Güzel hocam. BU ÜLKE SENİNLE VE TÜM FUTBOLCU KARDEŞLERİMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ.

7
13
yanıtYanıtla
fenerlibahçeli34:

Bütün eskileri atıp cesaretle genç bir takım oluşturan bu adamdır. Ama başarılı olmaya vakti yetmedi. Şenol Güneşe nasip oldu. Tıpkı 2000''lerde Terimin kurduğu UEFA Şampiyonu G. Saray takımı iskeletli Milli takımın Ş. Güneş tarafından Dünya 3. sü yapılması gibi. Biz yapılanları çabuk unutuyoruz. Ş. Güneş sadece son derece ''şanslı'' bir adamdır, o kadar.

11
6
yanıtYanıtla
gorbaçov:

takımın temelini sen kurdun hakkını yiyenler utansın

11
5
yanıtYanıtla
MTT:

Kesinlikle hak ediyor. Bence daha iyisini de yapardı ancak torpillere hayır dediği için görevine devam ettirilmedi. Dik durdu böyle oldu. Bırakın ben işimi yapayın karışmayın bana dedi, ilk göreve geldiğinde bir röportajı vardı bana hiç tanımadığım oyuncular tavsiye ediliyor burdaki sistemi anlayamıyorum demişti. . . Acaba kimler kimleri tavsiye etti Adanalı kaleci gibi milli takımda kadroya girip de piyasadan kaybolacak oyuncular mı vardı diye soruyor insan. . .

6
4
yanıtYanıtla
ALİ AGA:

Yahu dede sen git torun sev yeter artık yorum dahi yapma bizim futbolumuz hakkında

1
7
yanıtYanıtla
Firat:

Adam dalga geciyor.. parasini almis hak etmiyerek bide üstelik daha konusuyor utanmadam

4
3
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title