Haberler

İBB'ye geçen 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın giriş-çıkış ücretinde indirim

Güncelleme:

Esenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın İBB'ye devredilmesi ile birlikte otobüs giriş-çıkış ücretleri 130 TL'den 80 TL'ye düşürüldü. Kararı değerlendiren Otogar Esnafları Derneği Başkanı Şahap Önal, uygulamanın bilet fiyatlarına bir etkisi olmayacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geçen 15 Temmuz Demokrasi Otogarı giriş-çıkış ücretlerinde indirim yapıldı. Buna göre; otogarda otobüs giriş-çıkış ücretlerine yüzde 40'a yakın bir indirim yapılarak otobüsçülerin 130 TL ödediği giriş-çıkış ücreti İBB'nin kararı ile 80 TL'ye düşürüldü.

"İNDİRİM BİLET FİYATLARINA YANSIMAYACAK"

Kararın otobüsçüleri mutlu ettiğini belirten Otogar Esnafları Derneği Başkanı Şahap Önal, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, "Yönetim artık İBB'de. Otobüsçülerin maliyetleri çok fazla arttı. İBB'nin bu kararı maliyetimizi biraz olsun azaltacak. Ayrıca bu indirim biletlere yansımaz çünkü maliyetlerimiz çok fazla arttı." ifadelerini kullandı.

İBB, İHTARNAME GÖNDERMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sözleşmesi bitmesinin ardından Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın işletmesini devretmeyen Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.'ye ihtarname göndermişti. İhtarnamede otogarın üç gün içinde boşaltılması istenmişti.

OTOGAR İŞLETMECİSİ 'BOŞALTACAĞIZ' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın 15 gün içinde boşaltılacağını açıklamıştı. Otogar'ın işletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yıldırım yaptığı açıklamada belediye ile görüşme halinde olduklarını ifade etmiş ve otogarı boşaltacaklarını söylemişti.

İBB'ye geçen 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın ücretinde indirim

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısında 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın otopark bölümünün, belediyeye bağlı şirketlerden İSPARK'a devredilmesine karar verilmişti. Karara göre, otoparkın ilk 1 saati ücretsiz olacak ve gelirin yüzde 25'i belediyeye ödenecekti.

İŞLETMECİNİN SÖZLEŞMESİ 4 AĞUSTOS'TA BİTMİŞTİ

2016'daki darbe girişiminin ardından 15 Temmuz Demokrasi Otogarı adı verilen otogarı işleten Avrasya Terminal İşletmeleri'nin (AVTER) sözleşmesi 4 Mayıs'ta sona ermişti. Esenler Otogarı, Metro Turizm'in patronu, Galip Öztürk'ün kızı olan Ayten Öztürk Ünal'ın sahibi olduğu AVTER yönetimi altındaydı.

İBB'ye geçen 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın giriş-çıkış ücretinde indirim

İMAMOĞLU: YÜKSEK TEKNOLOJİ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Haziran'da yaptığı açıklamada, otogarın hızlıca taşınma ve dönüşmesini gerçekleştireceklerini belirterek, "Esenler Otogarı'nı yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceğiz" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title